Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 16-05-2008, 03:23 AM   #1
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default Manipulator missing in wire frame mode, only in side view

This problem has just started occurring... the manipulator will not display in the side view when in wire frame mode.

Anyone seen this and know how to fix?

Could it be related to the other problem I have - cameras start to flip out then I am rotating the camera, viewports turn black, and I can only see my scene in the script line at the bottom (seriously)?

I've tried reinstalling, and deleting my preferences, but the camera problem keeps recurring. The invisible manipulator is new though.

Help anyone?

cheers

gubar
gubar is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 08:12 AM   #2
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

this sounds like a graphics card issue - do a search for 'graphics card issues' and i'm sure all of your symptoms will show up.

Try updating your graphics card drivers, though you may need to just get a better card.
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 05:47 PM   #3
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

i have exactly the same problem.., exactly.., i had to go into the graphics cards control panel.., set it for 'use my preferences emphasising; balance' and set it between 'performance or quality.' not full quality
__________________
take it easy and life will be easy
mirek03 is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2008, 10:11 PM   #4
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default

Thanks for the replies,

Arran I've got a 7800 256 mb gt which is still a fairly decent card, latest drivers too and I've tried reinstalling them.

mirek that sounds promising, I'll try that later and post back after a day or two of (hopefully) uninterrupted work.

cheers

gubar
gubar is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2008, 10:26 PM   #5
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

hope so mate, mine is a 8500 geforce GT 512 meg, latest drivers too.

M
__________________
take it easy and life will be easy
mirek03 is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2008, 07:29 PM   #6
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default

Hi Mirek,

mine was actually set to max performance (rather than max quality). So I set it to balance as suggested and worked all day yesterday without a hitch... so hopefully this has fixed it and I wasn't just lucky.

thanks again

gubar

gubar is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2008, 07:45 PM   #7
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

you will find the camera 'flicker' at times too.., until it becomes 'crippled ' is the best way to put it.., the fix is.., click on the '4 screen view' and back to perspective.., should get you threw most problems.., but even the best of them have to restart maya from time to time

or you might need to change the camera clipping plane from 1000 to 10,000

take care mate
__________________
take it easy and life will be easy
mirek03 is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2008, 06:36 PM   #8
mrstevevai
Registered User
 
mrstevevai's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi to all!!!
I'm new here!
I'm italian so excuse me for my poor english

I 'have the same problem.
But I find the real Solution!!

It 's not a graphic drivers problem but a bug of maya
Seem like a layout problem becouse if you change the camera to top or side or front the manipulator is missing like persp.
So

I resolve it :attn:
Go to the bug panel and and set it to hypershade
then
press "w" button some times...
then
retourn to persp
and now you have your manipulator in your persp panel!...or better... in your bug layout panel...

have a nice day!!!
mrstevevai is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2008, 07:15 PM   #9
mirek03
Subscriber
 
mirek03's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Australia
Posts: 2,752
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

thats fantastic.., welcome.., and what a great way to say hello the first time

thank you
__________________
take it easy and life will be easy
mirek03 is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2008, 08:05 PM   #10
mrstevevai
Registered User
 
mrstevevai's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ehehe thank you!!!!! ..
perhaps I'm wrong... I repeat and ... nothing..
probably I set hypershader in a panel when i have it in another panel too and so the problem is in the other panel now...
but ... anyway I trick this problem and now I can work ...
The problem is attached to the project you use..
If you go to Documents/maya/ etc .. and you delete the "prefs" ..folder you reset all , and all works well but if you recall a bug project .. you have the problem another time..

I think it is a layout problem ... seems that maya when go in hypershade or another type of panel with no-manipulators don't reset when go in a camera "mode" and so the panel go in BUG and never re-show the manipulators...

we should send this problem to autodesk...

:bow: :bow: :bow:
mrstevevai is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.