Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 27-03-2009, 12:39 PM   #1
radientexlipse
Registered User
 
radientexlipse's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy combining polygons

i'm using maya 2008 unlimited and am trying to combine polygons to create a tyre but its not combining

thanks
Attached Images
File Type: bmp mmayaa.bmp (179.2 KB, 45 views)
radientexlipse is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2009, 12:22 AM   #2
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,124
Thanks: 11
Thanked 147 Times in 143 Posts
Default

what do you mean it's not combining?

you just select the meshes, and hit the button on the shelf or Mesh > Combine

are you getting errors? what is the error? you can only combine two polygon meshes

when you combine the pieces of geometry will act as one, the pivot point will be at the origin of the scene (so you'll probably want to move that if that's not where you want it to be) and stuff happens in your outliner and hypergraph
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
Chirone is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2009, 10:38 AM   #3
radientexlipse
Registered User
 
radientexlipse's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i get the messages current selection doest match selection type and invalid selection polyunite nees at least 2 poligonal objects when i try to combine or merge.
radientexlipse is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2009, 09:16 PM   #4
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,124
Thanks: 11
Thanked 147 Times in 143 Posts
Default

you probably don't have any polygons selected

are you're pieces of geometry polygons? or NURBS or sub-d
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
Chirone is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2009, 01:23 AM   #5
radientexlipse
Registered User
 
radientexlipse's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i created them under the create>polygon primatives and i am holding shift and selecting te objects still comes up with error messages though
radientexlipse is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting angolare and round polygons together? Red_Roxxor Modeling 19 04-02-2011 03:50 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.