Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 09-01-2010, 02:16 PM   #1
trikeman
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Blinn Wood texture

Hi All

I was wondering if anybody could help with my latest problem with Maya 2009 unlimited 64bit, I have gone back to try and finish a project which I started a couple of years ago and it got left unfinished.

It is a classroom scene and in the scene there is an old wooden classroom chair. , My new computer will not open this scene with this wooden chair visible, I just get this error message
“Fatal Eror, Attemppting to save in C/docume~1/admini~1/temp/adminstartor.20100109,1253.ma I have a copy of the scene with the chair not visible, and this opens no problem but if I make the chair visible I get the same message and Maya closes down.
So I opened the project without the chair visible and remade the chair and all was well in till I put the texture on and then I got the same problem, the same error message and Maya closed down. The texture is a normal blinn with the Maya wood texture plugged into the colour.


Then I opened a new project and made a load of cubes and applied the same texture no problem, but then I made a few more cubes and as soon as I gave them this texture I got the same error message and Maya closed down.

This is on my 64bit with the Intel(R)Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @2.40Hz it is showing four of these, I have 6GB of ram and Nvidia Quadro FX4500 graphics card with windows xp 64 bit edition.

However if I copy this project onto my old Dell with the same Maya unlimited 32bit and xp pro 32 bit with 2GB of ram it opens fine.

Just to confirm all the texture is a blinn with a normal wood texture plugged into the colour.

Anybody got any ideas?

Thanks
Trikeman
trikeman is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 02:25 PM   #2
trikeman
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have just done a couple more tests and it is the wood texture which seems to be the problem, but I don't know why?

Thanks
Trikeman
trikeman is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 02:55 PM   #3
honestdom
The Nurb Herd
 
honestdom's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Posts: 2,381
Thanks: 4
Thanked 298 Times in 288 Posts
Default

import it into a new scene and try it again.
honestdom is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2010, 03:07 PM   #4
trikeman
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 83
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks hammer horror

Just tried this, it came in OK with wire frame on and I pressed 5 and all was well but once I pressed 6 I got the error mesage and maya shut down.

Is there anything else I can try?

Thanks again
Trikeman
trikeman is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.