Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 27-05-2003, 07:15 PM   #1
said
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Toolbar suddenly disappears

I don't know if this is a common circunstance, but for me it have happened more than once: the toolbar that contains tools for the views named lighting, view and so on disappears. Te problem is that I don't know where I swicth something to restore it.
Can somebody help me?

Thx in advance.

Mário.
__________________
:bgreen:
said is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 07:33 PM   #2
otaku
Registered User
 
otaku's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Switzerland
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default i was searching 1 day to find these things..

hy i hope i can help you right thing

i just knw there are mutch places to set menue and display options:

there are right by hand on the top some icons tree of them there you show layers and other properties...

wait i start MAYA to make screenshot of it...

then too are:
in view you work are the panels in menu for view config

than on main menues are /display/UI elements

or in ene windows you find config..

hope you find the searched disapeared menue

__________________
http://lab.palindrom.ch
http://www.achermann.cc
: daijobe desu :

Last edited by otaku : 27-05-2003 at 07:35 PM.
otaku is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 07:41 PM   #3
otaku
Registered User
 
otaku's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Switzerland
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default this icons...

may this could it be...

atribute menue is first
2nd is tool settings
3rd is channel box and layers

here you becomming the layers and property displys

i hope its this you searched


Attached Thumbnails
 
__________________
http://lab.palindrom.ch
http://www.achermann.cc
: daijobe desu :
otaku is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 09:31 PM   #4
said
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thx Otaku, but I lost the bar that goes for VIEW, SHADING, LIGHTING, SHOW and PANELS, in this order (I didn't lost my attribute editor, tool settings and channel box). When you click the space bar that's the second line on the menus that show up, so I can still use them (discovered it now) but I can't seem to restore them to where they should be (right above the panels).
Maybe you could help, then...

Thx again.

Mário.
__________________
:bgreen:
said is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 09:40 PM   #5
dannyngan
Registered User
 
dannyngan's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Go to your Preferences and, in the Interface section, turn on Show Menubar in Panels.
__________________
Danny Ngan
Animator | Amaze Entertainment
my website | my blog | my job
dannyngan is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 10:07 PM   #6
said
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: São Paulo, Brazil
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thx Dannyngan that's what I was looking for...
But I wonder: why it disappeared, if I didn't change my settings at the preferences?

Thx both of you (Danny/Otaku)

Mário.
__________________
:bgreen:
said is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 11:03 PM   #7
dannyngan
Registered User
 
dannyngan's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You may have hit shift-m, which toggles the panel menubar visibility.
__________________
Danny Ngan
Animator | Amaze Entertainment
my website | my blog | my job
dannyngan is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 11:04 PM   #8
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

if you played with your hotbox you can switch off the pane menubars with a gesture of your mouse - if you are fast enough you dont even see you did it.

just go to hotbox->hotbox controls->window options->show pane menubars

there is more that one way to do things in maya
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2003, 11:05 PM   #9
BabyDuck
Subscriber
 
BabyDuck's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: USA
Posts: 1,170
Thanks: 3
Thanked 12 Times in 12 Posts
Default

oh what danny said makes even more sense just 2 buttons pressed
BabyDuck is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2003, 01:52 PM   #10
otaku
Registered User
 
otaku's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Switzerland
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default hm.

sorry was wrong menue

but now you get help from others

CU
__________________
http://lab.palindrom.ch
http://www.achermann.cc
: daijobe desu :
otaku is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.