Simply Maya User Community

Simply Maya User Community (https://simplymaya.com/forum/index.php)
-   Maya Materials & Textures (https://simplymaya.com/forum/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Trouble with Transfer Maps (https://simplymaya.com/forum/showthread.php?t=37861)

RockingStar 01-06-2012 10:25 AM

Trouble with Transfer Maps
 
Hi there,

I´m having trouble with the envelope function in the Transfer Maps window. I made a simple spaceship and created a UV Set of it with "Automatic Mapping". Now I want to bake a Diffuse, Normal and AO Map for it. In the Transfer Maps settings, Display is set to "Envelope" but whenever I move the slider of envelope, I get the Warning:

Point must be an array of 3 doubles and matrix must be an array of 16 doubles.

I´m new to Transfer Maps and would be grateful for any help.

petersrin 01-06-2012 10:33 AM

I'm new to them too, but I'm guessing you've got overlapping UVs since automap isn't going to, on its own, get you perfect uvs. Try throwing on a quick relax to the UVs just to see if it's overlap?

RockingStar 01-06-2012 10:44 AM

Quote:

Originally Posted by petersrin (Post 338799)
I'm new to them too, but I'm guessing you've got overlapping UVs since automap isn't going to, on its own, get you perfect uvs. Try throwing on a quick relax to the UVs just to see if it's overlap?

That was my first thought either^^
I tried to do the same with two simple cubes, to see if it is the overlapping issue, but I still got the same Warning.

daverave 01-06-2012 10:45 AM

Quote:

Originally Posted by RockingStar (Post 338797)
Hi there,

I´m having trouble with the envelope function in the Transfer Maps window. I made a simple spaceship and created a UV Set of it with "Automatic Mapping". Now I want to bake a Diffuse, Normal and AO Map for it. In the Transfer Maps settings, Display is set to "Envelope" but whenever I move the slider of envelope, I get the Warning:

Point must be an array of 3 doubles and matrix must be an array of 16 doubles.

I´m new to Transfer Maps and would be grateful for any help.

I dont think there is any need to touch that setting, just tick the ones you want then change file size give that a go then see if you need to change any setting.............dave

Edit:If you have auto mapped it there will be no over lap

petersrin 01-06-2012 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by daverave (Post 338801)
Edit:If you have auto mapped it there will be no over lap

Cool. Just tried to automap strange shape. Didn't realize if it detects overlap it splits into multiple shells that way. Good to know :)

Now I gotta read this book next to me to figure out what the heck search envelopes are and why I don't need them.

RockingStar 01-06-2012 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by daverave (Post 338801)
I dont think there is any need to touch that setting, just tick the ones you want then change file size give that a go then see if you need to change any setting.............dave

Edit:If you have auto mapped it there will be no over lap

Thanks that worked for me. But just for the record. When do I need to envelope?
I just bought the Game Enviroments and Props book from Michael McKinley, where you build a brick wall in the first tutorial. He first builds an a HiRes brick wall and drags a plane inside it. Then he goes to the Transfer Maps window and adds the diffuse map where he uses the envelope function either. I first thought this would be a standart procedure for creating textures.

petersrin 01-06-2012 01:51 PM

bbahaahahha! I have the SAME book and I was (and still am) confused by the SAME thing :) I was thinking of starting a thread.... can someone wiser help us understand the transfer map's Search envelope feature?


All times are GMT. The time now is 05:44 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Simply Maya 2018