Simply Maya User Community

Simply Maya User Community (https://simplymaya.com/forum/index.php)
-   Maya Basics & Newbie Lounge (https://simplymaya.com/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Fluid Rendering problem (https://simplymaya.com/forum/showthread.php?t=27021)

RageMatrix 24-07-2007 11:44 PM

Fluid Rendering problem
 
1 Attachment(s)
Hi,

I'm having a problem rendering my flame animation using Maya 8.5 on Windows 32-bit with fluids. First of all I only seem to have the option to render to images files (sequential) - which is okay, I suppose, but I would like to render to AVI.

Secondly when taking a render of the running simulation, the "render current frame" render button creates the flame animation as it should using Mental Ray. However, if I use Batch Render to render the entire sequence, the results don't look even nearly as good. As far as I can tell, in the render settings, there is no differentiation between Batch Render and rendering the current frame using the "render current frame" button.

The only solution I can see is to manually render each frame one at a time using the "render current frame" button 500 times or just don't, as Batch Render doesn't produce the same results.

Both rendering the exact same frame.

Incidently, I don't get any view at all from the static frame render if I use anything but Mental Ray. I also have to view the particule simulation with smooth shading turned off as this crashes Maya if I add an Light Released value for the fuel/temprature.

I've attached an image of the problem. Can someone tell me what I'm doing wrong or whats going on?

gster123 25-07-2007 01:16 AM

Not really sure but I thought that the IPR used maya software rartehr than mental ray?

I know there is a big difference between rendering fluids with software and MR, I prefer software tbh, looks better to me.


All times are GMT. The time now is 07:05 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Simply Maya 2018