Simply Maya User Community

Simply Maya User Community (https://simplymaya.com/forum/index.php)
-   Lighting & Rendering (https://simplymaya.com/forum/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Lights turn off in 2nd frame of a batch render!? (https://simplymaya.com/forum/showthread.php?t=37745)

bleepurchin 07-05-2012 11:20 PM

Lights turn off in 2nd frame of a batch render!?
 
Hi guys,

I've had this same problem in a few projects where on the 2nd frame of a batch render a setting will randomly change in the lighting. At least I think it's he lighting. It could be material settings changing randomly that make it look like the lighting has changed....

Anyway, in this example, the lighting disappears on one object from the second frame of a batch render. It doesn't matter where you start the render, the 2nd frame will suddenly have different settings which continue for the rest of the batch render - So it's not keyframing.

There seems to be NO reason for this. The baking in maya is also dodgy so I can't use that to keep the lighting on the object (shocking).

This has happened on different operating systems with different projects and I can't find anyone with an answer...

Anyone here got any help with this one?

Thanks guys!
Luke.

NextDesign 08-05-2012 02:31 AM

Hard to say without the file. Are there keys on lights? Have you deleted all your history?

bleepurchin 08-05-2012 01:59 PM

Hmmm.... I'll delete history.... Fingers crossed!

honestdom 08-05-2012 06:24 PM

have you tried rendering with a default lambert material. this could help you figure out if it is the lights or the material.

also, this doesn't really eliminate the possibility that it could be a key frame.
Quote:

"the 2nd frame will suddenly have different settings which continue for the rest of the batch render - So it's not keyframing."


All times are GMT. The time now is 10:11 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Simply Maya 2018