SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 08-01-2011, 09:01 PM   #1
Aurorap
Registered User
 
Aurorap's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Slovenia
Posts: 75
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default Camera rendering problem!

Hello guys, I've got a problem. I'm trying to make an animation with a house model I made, using a camera. But the problem is that the render comes out as it should in normal persp view, but not in the camera view. I've uploaded the renders.. the first one is the normal persp view, that's the way i'd like it to be, and the 2nd one is the camera view, that came out really oddly. Does anyone have a solution to how I could make the camera view the same as the normal persp view? Btw i haven't modified any settings on the camera, I just created a new camera and put it where it needs to be. Thanks in advance guys!


Aurorap is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 09:27 PM   #2
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,499
Thanks: 16
Thanked 645 Times in 567 Posts
Default

Check the "Common" tab in the render settings and in the "Renderable Cameras" section, make sure its rendering through the camera(s) you want. Maya will batch render using the "Persp" camera by default unless told otherwise. It also looks odd because the persp camera in your case doesn't have any tonemapping (via the exposure lens shaders) so it looks burnt out.

Edit:

You may need to do some gamma tweaks on the texture maps because currently they are quite washed out.

This was my take on it http://gennyx.blogspot.com/2009/12/l...mbled-ass.html

lol man this link looks so misleading.
__________________
- Genny
__________________
::|| My CG Blog ||::
::|| My Maya FAQ ||::

Last edited by GecT : 08-01-2011 at 09:33 PM.
Gen is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 09:42 PM   #3
Aurorap
Registered User
 
Aurorap's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Slovenia
Posts: 75
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 10 Posts
Default

Thanks Gect! Problem solved!
Aurorap is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
cannot use hq rendering? n88tr Maya Basics & Newbie Lounge 6 05-01-2011 09:25 PM
Snowflake Tute Rendering Error 3dStudent Lighting & Rendering 14 23-12-2010 12:14 AM
HELP! Rendering output doesn't match animation cyranovb Mental Ray 6 17-12-2010 09:00 AM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.