SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 12-04-2012, 11:51 PM   #1
Zebahan
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 23
Exclamation Misplaced Textures, please Help!

I am rigging a MineCraft character in Maya, I'm finished, and it all looks fine, EXCEPT:
when I render it all the textures are misplaced, whilst in Viewport 2.0 Everything looks fine.

In viewport:


When rendered:


Does anybody know how to solve this, Help would be MUCH appreciated Thanks

(to view images, right click, copy picture adress, paste in browser)
Zebahan is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 01:23 AM   #2
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Default

Sigh... Another day, another minecraft character

It looks like you have something mapped to the transparency of your material.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 09:15 AM   #3
Zebahan
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 23
Default

Alright, I'll look it up. And I know, a bit generic but hey, you have to start simple right?

(Couldn't find any information on how to solve it, could you help out please?)

Last edited by Zebahan : 13-04-2012 at 10:04 AM.
Zebahan is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 05:07 PM   #4
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Default

Ok, open up the attribute editor with your material selected. On the right hand side of the transparency slider, you'll either see an arrow (connected) or a checker board (not connected). If it shows the arrow, it means that something is controlling the transparency of your material. (It's usually done when you map a texture that has an alpha (transparency) channel associated with it)

To remove this connection (if it exists), right click on the word "Transparency" and click on break connections. Then render it again, and see if that fixes it.

If not, send me the file, and I'll take a look for you.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2012, 06:36 PM   #5
Zebahan
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 23
Default

Hmm... Still doesn't work. Same thing only the transparency is black now...

Last edited by Zebahan : 13-04-2012 at 07:10 PM.
Zebahan is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2012, 12:40 AM   #6
ArmaniK
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 15
Default

click on material attributes and where it says color and transparacy and stuff rightclick transparacy and hold it, then click break connection and itll work.
ArmaniK is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2013, 10:47 AM   #7
Gieneq
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 1
Default

Hello,
I have the same problem (jeah next mc rig...). I use maya 2011 student version. When I apply texture (without alpha channel) thre occure some missing pixels. I tried default setting, some scenes, turing lights etc and it still doesn't work. OFC with viewport 2 everything looks good but problems come up after render.
Here are some screenshots:
http://gienek-land.cba.pl/text4.PNG
http://gienek-land.cba.pl/test1.PNG
http://gienek-land.cba.pl/test0.PNG
Gieneq is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with textures! Please help rinkusu Maya Basics & Newbie Lounge 8 25-06-2016 07:07 PM
reflecting textures. jaystar89 Maya Basics & Newbie Lounge 19 31-10-2011 09:58 AM
32 Free Bricks Grass Floor textures for your commercial work blender-unity3d Resource Lounge 2 27-05-2011 01:17 AM
Commonly needed textures stwert Maya Materials & Textures 19 10-05-2011 07:15 PM
29 Free Rock, Ground & Floor Textures for commercial use blender-unity3d Resource Lounge 2 14-03-2011 02:26 PM