SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Members Lounge / Do Maya skills transfer to 3ds max skills?
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 05-02-2004, 10:02 PM   #1
twesterhof
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Do Maya skills transfer to 3ds max skills?

They're similar programs, right? I'm thinking of maybe working in the games industry, and max is kind of the "standard" in the games industry, so I was wondering if it would be easy to "port" my Maya knowledge to max if I ever needed to. I know they probably have different interfaces and things which would take some getting used to, but besides that, if I know Maya well- would I be able to use max (after learning the interface, etc.)?

PLEASE respond if you have some experience with both programs. Thankyou.
twesterhof is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2004, 11:55 PM   #2
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

If you do good 3d, thin you do good 3d. It doesn’t matter much about the app. All the main 3d apps are just tools. They all have the basic tools also. It should not be a problem. Now how fast you can figure out that color in maya = diffuse in max. (<bad example) That is a personal thing. But I don't think it would take anyone long going from one app to the other since they already know how to use a 3d app in general.
Pony is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2004, 01:46 AM   #3
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

I've had just minor "what button does what" issues with Max, but overall, I'm able to use the program without too much difficulty, aside from the spontaneous crashing.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2004, 08:20 PM   #4
twesterhof
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thats a relief! Now I know if I ever have to use Max for something it won't be too much trouble to learn! Thanks!
twesterhof is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 10:27 AM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 10:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 02:45 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.