Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 18-04-2004, 08:18 PM   #1
tdan
Subscriber
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default PLE Performance Issues

I am working on the PLE contest file from Alias. This is polygon model that is rigged with a skeleton. If I open up the model as downloaded, everything in the UI is "snappy". I can grab joints and move them around in real time (wireframe mode).

The problem is after I have gone and done a bunch of work in the UV editor reworking all the UVs, the model has become almost unusable from the point of view of doing animation on it. Clicking on a joint takes forever and moving it caused several seconds of lag before the arm or leg shows in the new position. Have I possibly picked a setting in my model that has killed performance, or does reworking all the UV's affect the speed that the perspective view works (although in wireframe mode, this does not make sense to me).

Any ideas would be appreciated.

Dan
tdan is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.