SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Animation / Animation / Cloth Animation Problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 14-06-2004, 03:25 AM   #1
ryback
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3
Default Cloth Animation Problem

Hello,

I completed the bed cloth tutorial on this website and created an animation of the cloth falling onto the bed. The problem is that once the cloth is haf falen onto the bed, the corners and edges (where the cloth goes from horizontal to hanging vertical) are bouncing up and down a bit. It looks as though there are some serious bed bugs running around underneath the sheet. The problem is that I didn't model any bed bugs!!! So what is the cause of this motion which remains even after the sheet should be sitting motionless on the bed? Please help!

Here is a quick animation I did of what I'm talking about. You can see that once the cloth drops, the edges are jumping up and down: http:\\66.131.186.49:8080\cube.avi

Last edited by ryback : 14-06-2004 at 12:01 PM.
ryback is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2004, 01:28 AM   #2
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Default

It looks like maybe you have a wind force on that object. Maybe make sure you dont have it, or at least turn it down. You could also just leave it like that, and put it in an outdoor enviroment, and call it moving in the wind.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM