SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Again, an Image plane problem.
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 08-07-2004, 11:34 PM   #1
Sarek
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Again, an Image plane problem.

Hi!

Sorry to all of you SimplyMaya experts, you must be getting tired with all these Image plane question .

Well anyhow, my problem is that Im one of those with a ATI card and gets a sluggish computer when working with Image planes. Ive searched this forum and found out that you referred to a free tutorial on how to set up an image plane (the shark tutorial) using poly planes instead. I followed that and and it works great, I can actually move CVs now .
My question is that if I wanna model an object, moving CVs, hull or whatever, I would like to press 4 and go into wireframe mode without Image planes disappering and then press 5 to smooth shade all. Now as it is, Im only able to work with an object thats shaded. Im sure its easy to fix and I`m sure I will feel really stupid when you tell me to "hit that key" :o , but I hope you guys understand what I mean and can help me.

PS. I know Im a newbie, you dont have to point that out and remind me. :p
Thanks in advance
Sarek is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2004, 11:49 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

Actually, the way I do this takes a little monkeying around, so don't feel too bad.

First, under the Shading > Shading Options menu, I turn on "Wire on Shaded." (The shading menu is in your view port and not at the top of the screen with the rest of the menus.

Then, apply a material to your object, like a new lambert, and make the transparancy of the material all the way down. Now, the geometry is invisible, but the wire is still visible.

I generally make a Set Driven Key control to make it easier going back and forth to the material attributes.

Good luck!
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Breakfast - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 4 19-04-2011 06:37 PM
Stratocaster - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 2 31-12-2010 09:30 AM
Physical Fitness Center Lounge - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 0 05-12-2010 11:32 AM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM
Laboratory B-Alpha - Original SM Gallery Image by dough David Simply Maya Gallery 0 02-12-2010 12:20 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.