SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 16-03-2005, 03:11 PM   #1
javaa neko
Subscriber
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default frog render problem

ok, I tried to render my frog and it's the first time I do texturing.....(newbie)..and i have two questions

1. how can i change my renderbackground...kurt has his backgroung grey, mine is just black

2. my frog is really green, but it looks odd white in my render view...why?
javaa neko is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2005, 03:56 PM   #2
Kurt
Registered User
 
Kurt's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Niagara Falls, Canada
Posts: 5,297
Thanks: 0
Thanked 64 Times in 64 Posts
Default

Post a pic up ...

For the back ground color... select view just above your view port then select camera > hit control A, for the options that pop up on the right> scroll down find enviroment then just select the color you want.
__________________
I am enough of an artist to draw freely upon my imagination, knowledge is limited, imagination encircles the world. (Albert Einstein)

http://kurtboutilier.cgsociety.org/
Kurt is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2005, 04:57 PM   #3
javaa neko
Subscriber
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Thanks...found the environment settings....far better with a grey background!

But I found out, that my other frog problem had to do with my lights...the lights where in the wrong spot and too shiny.....now it's far better.....only two rather white spots remained....

Thanks again! And by the way, it's really fun to make the frog....and the mech, I'm doing also right now....great work! I'm learning a lot (far more than with my books) and I will recommend this site further...

Suggestions and comments on my work here are greatly appreciated, as I said, I just started maya a few weeks ago and I am very thankful for any input.....

And I have another question...when I render my frog....it seams to be sort of xrayish......you can see it in the pic at the legs that he is almost transparent...why? Is there a setting I have to turn off? (I used a bling as a texture node, just as kurt in the tut.....)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	froggy.jpg
Views:	31
Size:	12.7 KB
ID:	20376  

Last edited by javaa neko : 18-03-2005 at 10:23 AM.
javaa neko is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 06:04 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.