SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Technical Issues / PLE not responding
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 18-10-2005, 05:43 PM   #1
dshanec1975
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: arkansas
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default PLE not responding

Im using PLE 6.
On a P4 3.0Ghz
512 ram
Intel integrated graphics.
XP Pro SP2


The problem starts after PLE loads, but when I go to click
on anything, PLE crashes and Task manager says, the program is not responding and then PLE shuts down.

Im shore this is because of the Intel graphics.
Note: I only have PCI slots available and Im looking at
a PNY Geforce FX5500 card.

Thanks guys,
shane
dshanec1975 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2005, 06:08 AM   #2
antiant
Subscriber
 
antiant's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Melbourne
Posts: 462
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well, its not like your useing an old machine. So the graphics card, even though its built into the mother board, by the sounds of your discription, should work ok for maya.
I mean if there are any issues with the card, usually you just get some funny graphics displayed in your perp view or something. So i have douts its not your card thats causing it to crash.
But thats just my thoughts i may be wrong.
Have you tried re-installing ? its the first thing i would be doing.
Fail that, i would even try getting your hands on another copy of maya PLE. You never know the version you have maybe corrupt for some reason.
Check these things out before you go spending heaps of money on a new card.
Also, i think on the alias website, it tell you the cards that they recommend you to use with maya, to avoid incompatiability issues.

Best of luck, :-) let us know what the problem was when you get it fixed.
__________________
There's nothing normal about normals. In FACT i think the are abnormal.
antiant is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2005, 04:36 PM   #3
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Dont think its your graphics card. before I upgraded my card the problems like the move, scale, rotate would only work in the persp window, and the move buttons in a ramp wouldn't work. Also hardware texturing and rendering were naff, and I couldent hardware render.

What version od the PLE have you got?

I had 6 and upgraded to 7 and then had loads of problems, none of the dynamics worked at all (particles, collisions etc).

Went back to 6 and no probs. It might be a problem with PLE 7 if thats the one your using??
gster123 is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.