SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Uv Transfer Problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 22-01-2006, 09:14 PM   #1
MattTheMan
Registered User
 
MattTheMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Fairfield, CT
Posts: 2,436
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 18 Posts
Default Uv Transfer Problem

I don't know why this happens:

First, I select object 2, which is the origional object, and I duplicate it. Then I average the duplicated mesh's vertices twice. Then I UV mapped the duplicated one.

When I go to polygons-transfer UV sets, it completely destroys my UV map like shown.

So i thought, well, cant I just go back and un-average my duplicated mesh, and when I did, the UV map got completely shredded. So now I don't know if I should go ahead and re-map the origional mesh, or something else. Please guys... i need help!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	spunkyprob.jpg
Views:	69
Size:	59.3 KB
ID:	26562  
__________________
Live the life you love, love the life you live
MattTheMan is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2006, 10:32 PM   #2
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

if you are using maya 6.0 then get the upgrade to 6.01 from alias.

but yea, select the uv'ed mesh then other mesh, then transfer>UV
__________________
Image dump
vladimirjp is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2006, 10:45 PM   #3
MattTheMan
Registered User
 
MattTheMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Fairfield, CT
Posts: 2,436
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 18 Posts
Default

No, thing is, I'm using 6.5
__________________
Live the life you love, love the life you live
MattTheMan is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2006, 11:31 PM   #4
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

hmm, well i dont have 6.5

but a quick solution i would take is:

-select the original dog

-shift select the uv'ed dog

-in animation menu: deform>create blendshape

and use the original dog as a blendshape on the uv'ed relaxed mesh. [after setting the blendshape value to 1 ofcourse] it should take the shape of the original no problems
__________________
Image dump
vladimirjp is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2006, 11:42 PM   #5
MattTheMan
Registered User
 
MattTheMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Fairfield, CT
Posts: 2,436
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 18 Posts
Default

And this is the result:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	crap.jpg
Views:	62
Size:	29.4 KB
ID:	26566  
__________________
Live the life you love, love the life you live
MattTheMan is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2006, 11:52 PM   #6
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

thats because your vertex order has changed.

maybe you deleted a face or did split a polygon

on the duplicated mesh you were UV'ing.

its no longer the same mesh.
__________________
Image dump
vladimirjp is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2006, 11:56 PM   #7
MattTheMan
Registered User
 
MattTheMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Fairfield, CT
Posts: 2,436
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 18 Posts
Default

sh*T! I remember... I separated the ear from the body... damn!
Now I have to redo it! But, its not that bad, it only took me like... 25 mins to uv it
__________________
Live the life you love, love the life you live
MattTheMan is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.