SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Help! Where is the .MA or .MB file??
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 08-06-2006, 06:19 PM   #1
TonicEnergy
Subscriber
 
Join Date: May 2006
Location: Orlando, Florida
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help! Where is the .MA or .MB file??

i just started downloading the spider texturing tutorials, i want to do texturing not modeling, i need to spider model that is either an .ma or.mb but i can't find it, please don't tell me it's JUST .avi's and i need to model it myself somehow....
TonicEnergy is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2006, 07:49 PM   #2
pbman
Subscriber
 
pbman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London
Posts: 1,135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

im pretty sure u dont get it but email the tut make (not sure if its kurt) or some1 else on here may provide u with 1 but may not give consent for public showins
__________________
Now at SMU doing BSc 3D Computer Animation so its hard to get on here
My wire render tut http://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=20973
pbman is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2006, 09:57 PM   #3
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,027
Thanks: 49
Thanked 389 Times in 304 Posts
Default

We never used to include the .mb files for the older tutorials, we do now. I'll email kurt and ask him to post it to me.

David
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
David is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2006, 05:17 PM   #4
josalmne
Registered User
 
josalmne's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The arkivo .ma (Maya American National Standard Code for Information Interchange) has the same information that .mb (Binary Maya), but written in format American National Standard Code for Information Interchange, that is, in format of text q it can be edited. To open a more recent arkivo of the Maya in a older version, it opens the arkivo .me in the note block and modifies “to header” and “requirements” of the arkivo changing the version in q was except the version where it wants to open it.
josalmne is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2006, 05:19 PM   #5
josalmne
Registered User
 
josalmne's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

not wanting floder,

For example… Pra to open a arkivo saved in Maya 7,0 in Maya 6,0, in the start of the arkivo .me (opened in the note block), where scene will have written //Maya American National Standard Code for Information Interchange 7,0, troke for //Maya American National Standard Code for Information Interchange 6,0 scene. E more the front where maya 7,0 will have requires, troke for requires maya 6.0. And so on. Basically it is this… Where it will have written the version new, troke for oldest. If requires “Mayatomr” will have some, can be removed, if my memory serves me right. Perhaps qnd will be to open the arkivo in the Maya appears some acknowledgments, but normally they can be ignored. At last… If to make td certain, functions in almost all the cases.
josalmne is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2006, 03:39 AM   #6
TonicEnergy
Subscriber
 
Join Date: May 2006
Location: Orlando, Florida
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ???????

ok.... and the .ma or .mb that i politely asked for? Am i getting it at all?
TonicEnergy is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2006, 05:07 PM   #7
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,027
Thanks: 49
Thanked 389 Times in 304 Posts
Default

It's in part 0 of the tutorial

http://www.simplymaya.com/movie_page...tml?tut_id=103
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
David is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 08:59 PM   #8
TonicEnergy
Subscriber
 
Join Date: May 2006
Location: Orlando, Florida
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Excellent, Thank you for providing me the Spider model, looks great! i can finally begin to texture it! Many thanks to the SimplyMaya Team
TonicEnergy is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 02:45 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.