Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 08-08-2006, 02:20 AM   #1
brendog27
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default create mental ray nodes.

how do I create mental ray nodes? I know that in the hypershade, you can switch between create maya/mental ray nodes, but where do I open the mental ray files? I did it once in a tutorial, but I forgot how.... :headbang: I think I have to go into the plugin manager or something.... HOW?
brendog27 is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2006, 12:43 PM   #2
Falott
Registered User
 
Falott's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: vienna
Posts: 1,095
Thanks: 3
Thanked 20 Times in 18 Posts
Default

in the plugin manager activate mayatomr. in the hypershade on top left side leftClick Create Maya Nodes and choose Create Mental Ray Nodes. under material you have now mr materials.
__________________
everything starts and ends in the right place at the right time.
Falott is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2006, 02:08 PM   #3
brendog27
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well, that was not the answer I was looking for, but I figured it out... I'll post it up in case anyone wants to know. Go to windows> settings/preferences> plugin manager. Than tur on mayatomr
brendog27 is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2006, 03:00 PM   #4
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

isnt that exactly what Fallot said?

youre very greatful huh?
__________________
Image dump
vladimirjp is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2006, 03:02 PM   #5
brendog27
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

uh, no it isn't. I asked HOW to open the plugin manager. he told me which plugin to activate.
brendog27 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletinŽ Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.