SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Maya8 Bridge problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 13-12-2007, 01:09 PM   #1
helios01
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Maya8 Bridge problem

Hello, I started using maya8 yesterday with the included tutorials, and on the 2nd tutorial on building a helmet, when I have to bridge the edges I run into a problem. It doesn't connect the right vertices.



Then I press bridge and this comes out:


Same thing happens if I have all 5 edges selected. Does anybody know what I'm doing wrong .
helios01 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 01:59 PM   #2
Mayaniac
As Zbrushiac sounds stupid!
 
Mayaniac's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Derby
Posts: 1,241
Thanks: 23
Thanked 33 Times in 30 Posts
Default

Hmmm, I'm not sure. But i think it has something to do with your edges orientation being messed up during modeling.

This has happened to me before. I simple did a "Cleanup" operation, and that seemed to fix the problem.

This could also be bad normals. Perhaps the normals on one of your faces in facing the opposite direction to the other, thus when the bridge operation is performed it creating the face to conform to the direction in which the faces are facing....... if this makes any scenes.

To check if the Normals are your Problem, simple do the following.... In your View Port go to: Shading>> Back face Culling. This will make the backs of your faces transparent.
Now if you can see that one of the faces your trying to perform the Bride operation on is transparent. Simple select the face and goto: Normals>> Reverse Normals. Then try the operation again.

Failing that, you could try the "Append to polygon tool" under your "Edit Mesh". Simple click on one edge and then the next..... instant face.

Other than what I've suggested i can't think of anything else at the moment. Though I'm sure some of the other members will chime in with their opinions.

-Mayaniac
__________________
www.stevenegan-cgi.com

"Your weapons are no match for ours! People of Mars, surrender!"
"Um, this isn't Mars. This is Earth."
"Earth? Earth-with-nuclear-weapons Earth?"
"Yes."
[long pause] "Friend!!"
Mayaniac is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 04:24 PM   #3
helios01
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally posted by Mayaniac
Hmmm, I'm not sure. But i think it has something to do with your edges orientation being messed up during modeling.

This has happened to me before. I simple did a "Cleanup" operation, and that seemed to fix the problem.

This could also be bad normals. Perhaps the normals on one of your faces in facing the opposite direction to the other, thus when the bridge operation is performed it creating the face to conform to the direction in which the faces are facing....... if this makes any scenes.

To check if the Normals are your Problem, simple do the following.... In your View Port go to: Shading>> Back face Culling. This will make the backs of your faces transparent.
Now if you can see that one of the faces your trying to perform the Bride operation on is transparent. Simple select the face and goto: Normals>> Reverse Normals. Then try the operation again.

Failing that, you could try the "Append to polygon tool" under your "Edit Mesh". Simple click on one edge and then the next..... instant face.

Other than what I've suggested i can't think of anything else at the moment. Though I'm sure some of the other members will chime in with their opinions.

-Mayaniac
That was it exactly, thanks a lot
helios01 is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 09:11 PM   #4
Mayaniac
As Zbrushiac sounds stupid!
 
Mayaniac's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Derby
Posts: 1,241
Thanks: 23
Thanked 33 Times in 30 Posts
Default

No problem! I'm glad i could help
__________________
www.stevenegan-cgi.com

"Your weapons are no match for ours! People of Mars, surrender!"
"Um, this isn't Mars. This is Earth."
"Earth? Earth-with-nuclear-weapons Earth?"
"Yes."
[long pause] "Friend!!"
Mayaniac is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.