SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Animation / Animation / motion path problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 13-04-2008, 08:28 PM   #1
Red_Roxxor
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default motion path problem

Hi,
i've started to make an rocket luncher wich comes out of a hole in the floor. so far no problems but then i wanted to give the rocket (in the luncher) a motion path to follow but when i attach the path my rocket is set to a complitly differnet possition. someone know what i could do?
Red_Roxxor is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2008, 01:46 PM   #2
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

an objects connects to the motion path depending on where your pivot is...

before putting it on the motion path, press insert and put the pivot where you want it to be.
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2008, 08:38 PM   #3
Red_Roxxor
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i centered all pivots also the group pivots but it still doesn't work.
Red_Roxxor is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2008, 08:38 PM   #4
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

Also watch where you put the forward facing axis when you attach the object to the curve.
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2008, 02:20 AM   #5
Red_Roxxor
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The axis are set right (i tried it in a diffrent scene and it worked). could there be a problem cause of the previous animation??. The rocket is groupet with the upper part of the luncher wich turns previously.

Last edited by Red_Roxxor : 16-04-2008 at 01:52 AM.
Red_Roxxor is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2008, 01:52 AM   #6
Red_Roxxor
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok i solved my problem. i just copyed the rocket and made it visible wehn the first animation was completed. thx for your help
Red_Roxxor is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2014, 06:40 PM   #7
madaboutsne
Registered User
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 21
Thanks: 11
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default attaching two object on same motion path

I am having problems with my Solar system project. I would like to attach two planets on the same closed path. When I apply attach to the motion path, planets are positioned on the same spot, to be precise on the second CV of the curve,and at that moment planet's pivot points were centered. I tried to snap objects on the curve from where I would like the objects to start moving and then apply attach, but the results were the same.
Also, after animating these two planets on the same path, they need to follow another planet that should also be attached to it's motion path. I would appreciate an advice for that as well.

Last edited by madaboutsne : 21-06-2014 at 06:42 PM.
madaboutsne is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2014, 11:56 PM   #8
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
Thanks: 101
Thanked 952 Times in 879 Posts
Default

Have a look at this tut should have the info you need...............dave

(8 of 9) Create a robot and rig tank tracks - YouTube
__________________


Avatar Challenge Winner 2010
daverave is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to daverave For This Useful Post:
madaboutsne (24-06-2014)
Old 21-04-2015, 11:10 AM   #9
saboor21
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you can make a shelf or a custom UI with poses you commonly use to block out animation. simple script that copy the values and set a key would do the trick.
saboor21 is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.