Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-03-2009, 08:23 PM   #1
ColdWave
Registered User
 
ColdWave's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bulgaria, Vidin
Posts: 1,308
Thanks: 1
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default Maya recovery

OK here is the deal. I was modeling while my room mate pull my PC cable and my pc shut down. I did not save my work... Is there some recovery i asked my 3DsmAX friend and he said that in MAx there is so in maya must be too ??
__________________
Art Director
www.sevenbullsgames.com
ColdWave is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2009, 08:44 PM   #2
honestdom
The Nurb Herd
 
honestdom's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Posts: 2,381
Thanks: 4
Thanked 298 Times in 288 Posts
Default

do you have any files in the temp folder? I know if you kill maya on linux it saves before it does.
honestdom is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2009, 10:43 PM   #3
ColdWave
Registered User
 
ColdWave's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bulgaria, Vidin
Posts: 1,308
Thanks: 1
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

No i've searched ... Ok here is the deal ... i remodel it ... But i still want to know is there any plugin for backuping models or recover... or for autosave ?
__________________
Art Director
www.sevenbullsgames.com
ColdWave is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2009, 10:50 PM   #4
Jay
Lead Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,246
Thanks: 40
Thanked 425 Times in 381 Posts
Default

Maya has an incremental save feature in the save as option menu box.

With regards to losing files, if its an internal error usually maya will save it as a .ma file to your local temp folder, and is usually dated along with a time recorded too.

As for your cable being pulled, its kind of like a power cut so its highly unlikely your work will have saved.

J
Jay is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2009, 11:18 PM   #5
ColdWave
Registered User
 
ColdWave's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bulgaria, Vidin
Posts: 1,308
Thanks: 1
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

This is a thing that i recommend to you http://www.highend3d.com/maya/downlo...ckup/3962.html

Autosave Plugin
__________________
Art Director
www.sevenbullsgames.com
ColdWave is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2009, 11:43 PM   #6
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

As Jay said just switch on incremental save.
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 01:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 09:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.