SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Technical Issues / rendering problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 16-01-2003, 02:54 PM   #1
marcus
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default rendering problem

I'm having problems rendering Iges files in maya. All the surfaces appear to be trimmed when selected but the objects when rendered appear full of gaps (see attached pics of a spray cap).
Any Ideas?

Marcus
marcus is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2003, 03:11 PM   #2
sdch1000
Subscriber
 
sdch1000's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Miami, FL. USA
Posts: 110
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Try increasing the tesselation vaules in the attribute editor for the surfaces giving problems.
__________________
Steven C.
sdch1000 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2003, 03:28 PM   #3
marcus
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Tried that but it had no effect on the image. Are there any Iges plugins for Maya? or any other dodges that might work?

Many Thanks,

Marcus
marcus is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2003, 11:14 AM   #4
kal
SM Alumni
 
kal's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Exeter, UK
Posts: 407
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

did you try increasing the edge setting (cant remember the exact name but its found in the tesselation dropdown)
kal is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2003, 04:27 PM   #5
marcus
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Where's that? Just looked for it but it's not under tesselation or advanced tesselation. Am using Maya 4.0.

Thanks,

Marcus
marcus is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2003, 03:04 PM   #6
kal
SM Alumni
 
kal's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Exeter, UK
Posts: 407
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

*edit* (with shape node selected) open attribute editor>options>smooth edge.
doesnt always comepletely remover such probs, but usually helps a lot

I'll take a look when i get back from work.. was sure it was in the tesselation tab though
kal is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.