SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / quadrangulate problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 24-06-2009, 07:15 PM   #1
3ddon
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default quadrangulate problem

I'm new 2 Maya,
My faculty gave me a male body model 2 practice unwrapping in Maya.
It is in .obj format.........when I open d file it shows all d faces as triangles,not quads.
when I use d option mesh---->quadrangulate it doesn't work.
plz help......
3ddon is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2009, 03:53 AM   #2
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Thanks: 33
Thanked 532 Times in 471 Posts
Default

Quadrangulate only works when the meshes are triangulated a particular way. If you want to fix it, I'm afraid you'll have to go in, and delete the triangles by hand.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2009, 11:36 AM   #3
3ddon
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally posted by NextDesign
Quadrangulate only works when the meshes are triangulated a particular way. If you want to fix it, I'm afraid you'll have to go in, and delete the triangles by hand.
10x nextdesign 4 reply..........
hmmmm,by hand..........
itz have heavy mesh........
3ddon is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2009, 02:38 AM   #4
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Thanks: 33
Thanked 532 Times in 471 Posts
Default

No problem mate. Sorry to be the bringer of bad news however :/
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 11:54 AM   #5
3ddon
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I found the solution...............:blush:
1st the model z in .chr format n it is in editable mesh,I converted it into editable poly,then I exported that model from max to .obj format,in the dialogue box I chosed quads..........
Thats it........
3ddon is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.