SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Duplicate edge [newbie]
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 22-10-2009, 01:29 AM   #1
alentor
Registered User
 
alentor's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Duplicate edge [newbie]



Hello

I want to duplicate the selected edges, maybe even across the polygon, how can i do it?

<3 thanks!
alentor is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 06:40 AM   #2
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,494
Thanks: 16
Thanked 645 Times in 567 Posts
Default

Not quite sure what you mean but maybe you can try the insert edge loop tool.
__________________
- Genny
__________________
::|| My CG Blog ||::
::|| My Maya FAQ ||::
Gen is online now   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 07:25 AM   #3
alentor
Registered User
 
alentor's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

yea, i know i cna do that, but i want to duplicate the selected edge, can i do it? like copy paste it to a different location.

<3
alentor is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 07:25 AM   #4
effacer
Registered User
 
effacer's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Kathmandu, Nepal
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you can use the 'bevel' command in edit mesh menu. it'll duplicate the selected edges..
effacer is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 07:35 AM   #5
alentor
Registered User
 
alentor's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 28
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally posted by effacer
you can use the 'bevel' command in edit mesh menu. it'll duplicate the selected edges..
yeah, that is exactly what i was looking for.

Thank u ;D
alentor is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 08:40 AM   #6
effacer
Registered User
 
effacer's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Kathmandu, Nepal
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

:-)

however, if u want to copy paste the edges, it ain't possible.
effacer is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2016, 09:43 PM   #7
suzipolklittle
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Not sure is this is pertinent to the discussion, but if you're trying to make a curve from the edges of a polygon object, what you do is select the edges you want to convert into a curve.
Then go to Modify -> Convert -> Poly Edges to Curve.
Voila!
suzipolklittle is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.