Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 25-02-2010, 04:55 PM   #1
puneet chopra
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default house

This is my house made in maya. I have not lighted it. It is thru printscreen. It is for my reel. Please comment.
Attached Thumbnails
 
puneet chopra is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2010, 09:15 PM   #2
Monkey Wrench
Registered User
 
Monkey Wrench's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: United States
Posts: 76
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

it looks pretty good,
you should add some lighting and render it out, it will look so much better.
Monkey Wrench is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2010, 09:41 AM   #3
puneet chopra
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default dome lighting and sky

I dont want to use mental ray. Also should I use dome (directional light) lighting and a dome(i.e. hdri) for sky.
puneet chopra is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2010, 10:55 AM   #4
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,125
Thanks: 11
Thanked 147 Times in 143 Posts
Default Re: dome lighting and sky

Originally posted by puneet chopra
I dont want to use mental ray.
..why..? and you could use the software renderer if you really don't want to, there's still nothing to stop you from rendering it..

i wasn't aware you could use hdri unless you use mental ray or another thing that does ray tracing

looks good though
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
Chirone is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2010, 06:04 AM   #5
Joopson
Registered User
 
Joopson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,313
Thanks: 1
Thanked 33 Times in 33 Posts
Default

To use HDRI you need to use something other than Maya software/hardware renderers. Mental ray is usually the choice.

So.... yeah.

Dome lighting is pretty-well reserved to Mental Ray and more advanced renderers. So you may need to compromise.


Oh, and Chirone, Maya Software renderer is a raytracer as well, otherwise raytraced shadows and reflections wouldn't be possible.
__________________
Environment Artist @ Plastic Piranha
www.joopson.com
Joopson is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2010, 08:14 PM   #6
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,460
Thanks: 14
Thanked 636 Times in 559 Posts
Default

Is there a reason you don't want to use Mental Ray? Personally, since discovering linear light workflow and its awesome results, I can't go back.
Gen is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.