SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Members Lounge / Need After Effects help
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 02-10-2010, 10:24 PM   #1
Acid44
Registered User
 
Acid44's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 2,639
Thanks: 12
Thanked 186 Times in 179 Posts
Default Need After Effects help

Hey, I just got After Effects and need help with something.

I've imported my desktop image and want to make it into a Dreamscene Background. I've set up the effect I want to use and set the keyframes and all that, but I want to change the Affected area so that the effect only changes what's going on inside the blob and preserves the biohazard symbols. (See images below.) Is there any way to do this or am I out of luck?

Click to enlarge.

__________________
Acid44 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 10:52 PM   #2
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
Thanks: 101
Thanked 952 Times in 879 Posts
Default

I think you can mask the area in after effects, That will not help you if the area is moving.............dave
__________________


Avatar Challenge Winner 2010

Last edited by daverave : 02-10-2010 at 10:55 PM.
daverave is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 11:02 PM   #3
Acid44
Registered User
 
Acid44's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 2,639
Thanks: 12
Thanked 186 Times in 179 Posts
Default

The area will be moving, wiggling about and such. I tried a mask, but after I set the mask where I wanted it to be, I couldn't figure out how to show the whole comp again... (See image)

EDIT: Figured out how to show it, now how do I make it so that the mask controls the effect coverage? Cause right now the mask is doing nothing.

EDIT: Figured it all out:

First duplicate the layer you are going to be applying the effect to (Control+D).

Next set up a mask on the layer on topmost layer, make sure that the box beside the word "Mask" is set to "Add".

Then set up your effect.

I think that's it... See screenshot.

__________________

Last edited by Acid44 : 02-10-2010 at 11:54 PM.
Acid44 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 07:55 PM   #4
ben hobden
Subscriber
 
ben hobden's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Chelmsford, Essex, UK
Posts: 1,162
Thanks: 13
Thanked 89 Times in 85 Posts
Default

Not that you still need help, but have been trying to learn after effects too, and I think it would also be possible to 'pre-comp' this, and then bring that composition back into the main comp with your static/unaffected stuff.
ben hobden is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
paint effects... se7enhedd Maya Basics & Newbie Lounge 4 04-12-2010 03:59 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.