SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / How to render out a movie in Maya - Video Tutorial

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
13-04-2011, 04:12 PM   #1
David
SM Site Programmer
 
David's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,125
How to render out a movie in Maya - Video Tutorial
Mike did this a long time ago but somewhere along the line it seems to have been misplaced so here is another one, as it seems to crop up on the forum from time to time.

YouTube - ‪How to render a movie in Maya‬‏

David
__________________
Worst Response To A Crisis:
From a readers' Q and A column in TV GUIDE: "If we get involved in a nuclear war, would the electromagnetic pulses from exploding bombs damage my videotapes?"
  Reply with quote
21-02-2013, 10:03 AM   #2
Thayxen
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 8
Thank you! I realize this is old...but you just saved me from pulling my hair out.
  Reply with quote
13-02-2014, 10:47 PM   #3
BenjyvC
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Atlanta, GA
Posts: 15
I'm attempting to render a very basic animation in Maya 2014, have set up Render Settings properly, can render a single frame, but when I go to Batch Render I get this command response "// Error: line 1: Socket error creating command port tests-mac-pro.gateway.2wire.net:7835 (49)." Any thoughts? Thanks for your time.
  Reply with quote
20-04-2015, 06:38 AM   #4
badboy123
Banned
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 1
I realize this is old...but you just saved me from pulling my hair out. thank you very much
  Reply with quote
23-08-2019, 11:19 PM   #5
smithclarkson01
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 1
Thankyou so much, this really helped !! 9Apps VidMate.vin apk9apps.com

Last edited by smithclarkson01; 24-08-2019 at 07:01 PM.
  Reply with quote
20-09-2019, 08:52 PM   #6
barrysingh101
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 1
Launch Maya. Click on the the "3D Scene" menu, and then select "Render Setup" to open the Render Setup window. Type in the name of the AVI file you want to render in the File Name field. The Render Setup window automatically loads with the last file you rendered, but you can enter any new file into the field.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't batch render more than two frames! lvuorenvirta Lighting & Rendering 2 15-05-2015 09:51 AM
How do I render very large images in Maya? gundz Maya Basics & Newbie Lounge 1 01-08-2011 09:09 PM
render maya to avi movie playbox Maya Basics & Newbie Lounge 5 01-11-2009 03:13 PM
Quick Update to RENDER LAYERS video tutorial series ragecgi Simply Maya Tutorials 0 03-11-2008 08:44 PM