SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 15-02-2017, 03:07 AM   #1
Otaku with a Shotgun
Registered User
 
Otaku with a Shotgun's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: California
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mesh not displaying UV's correctly!

Hello, first time poster here. I'm studying game development and for a class I was working on a model of a head that I'd used in a previous version of Maya that I'd transferred over to a new version. (This might be part of the problem). Anyways, I've been trying to apply a texture to it and I'm getting this strange error. (The current texture is just a placeholder to test if the UV map I made is working correctly.) It's probably worth noting that the eyes had the same problem, I ended up modeling a new pair of eyes to replace the buggy ones, meaning the problem is not with the UV's but with the mesh itself. If anyone knows how to fix this problem, please let me know. I've included screenshots of the problem areas and a link to the model itself in case someone needs to take a look at the model itself.

Link to the model: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...d/ManHead02.mb






Last edited by Otaku with a Shotgun : 15-02-2017 at 03:10 AM.
Otaku with a Shotgun is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2017, 04:38 PM   #2
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,471
Thanks: 15
Thanked 639 Times in 562 Posts
Default

Itís likely that you have more than one UV set. In the UV Editor you can see them listed under the ďUV SetsĒ menu. Seeing as how one of them is a complete mess, you could just delete it in the UV Set Editor.
Gen is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 02:45 AM   #3
Otaku with a Shotgun
Registered User
 
Otaku with a Shotgun's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: California
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That fixed it! Thanks, I was asking my teacher about this and he had no idea. I'll be sure to share this with him.
Otaku with a Shotgun is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bump mapping not displaying correctly in viewport 2.0 teod Maya Materials & Textures 1 11-12-2015 06:45 PM
Useless set of UVs on smoooth mesh preview??? Orroborous Maya Materials & Textures 1 18-12-2014 08:26 PM
trouble opening maya scene jooleyinboots Technical Issues 2 03-02-2014 08:11 PM
Good Mesh - Bad Mesh Philcc Modeling 8 06-04-2013 02:40 AM
Cut UVs now partially missing Auilix Maya Materials & Textures 2 11-02-2013 08:08 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.