Maya Training

Creating characters In Maya and Zbrush

Maya Training

Creating character renders in Maya 2017 and Arnold

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 08-03-2003, 08:29 PM   #1
LSphinx
Registered User
 
LSphinx's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 275
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question help with locals and globals .. needed

hey there..
take a look at this pic..
LSphinx is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2003, 09:59 PM   #2
d24e
Subscriber
 
d24e's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Belgium
Posts: 357
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't quite understand your question, do you mean how to get the centersquare (move tool) into a cube (scale tool)?
If so, click one of the cubes in x, y or z. (thx to Mike who explained this to me)
If that's not what u mean, plz clarify.

oh and for the sake of people with modems; use 'save for web' in photoshop
d24e is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2003, 10:29 PM   #3
LSphinx
Registered User
 
LSphinx's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 275
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh, sorry if i didn't state my question clearly,,....
what I ment is:
you know when you extrude your face in maya, it gives you this multiple tools such as transform, scale, rotate... and only then (while you are making extrude face) it gives also a small box which lets you manipulate whether you want - local or global - transformation of faces.
What I would like to have, is to be able to change to - local or global settings - while I'm working with faces (not extruding them)..... that's all i ment :-)
... and thanx for the advice.. i'll remember to save everything in "save for web" option...
thanx
LSphinx is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2003, 11:40 PM   #4
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

should just have to click it
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2003, 02:54 AM   #5
Nem
Subscriber
 
Nem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Faringdon, UK
Posts: 1,480
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

hey mike, lsphinx means when ur working with normal faces, there is actually no button which u click to change between local and global, not like extruding anyway
there are 2 ways to do it:
1. double click on ur move tool and itll open up the tool box, there when you rotate and move things, you have the choice of local, global etc
2. i notice ur using 4.5, in 4.5 there are preset marking menus, i think its ctrl+W+right hold i think, then you have local and global options there as well

i know neithers as efficient as the lil box you get when you extrude, but this is as close as ull get
__________________
- Simon

My Website: www.Glass-Prison.com
Nem is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2003, 04:40 AM   #6
LSphinx
Registered User
 
LSphinx's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: New York
Posts: 275
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

heey, thanx a lot mate.. everything worked like candy!!!
thanx again Nem...
LSphinx is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2017 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2017, Jelsoft Enterprises Ltd.