SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 24-04-2003, 10:32 AM   #1
donvlatko
Registered User
 
donvlatko's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Serbia/Belgrade
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question SHADER

hello everyone,

I have one question. I want my model to be transparent in view port but without using 32bit tga file(with alpha). It not work for me because it's big file, can I work around with...for example png file our jpg.Some how to fake but still to get result like I am useing 32bit tga.

thanks
donvlatko is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2003, 05:07 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

what about adjusting the transparancy slider of your material?
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2003, 06:25 PM   #3
donvlatko
Registered User
 
donvlatko's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Serbia/Belgrade
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

what do you mean? I don't understand...
I want transperemcy in view port...
donvlatko is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2003, 06:28 PM   #4
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

if you make your material transparant, then the object(s) it is assigned to will be transparant in your view as well.

However, transparancy maps will not necessarily show in the view. You could use an alpha channel to do that.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2003, 06:34 PM   #5
dannyngan
Registered User
 
dannyngan's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You can turn on Xray mode in the view panel as well (under the view panel menu, Shading > Shade Options). There is also a MEL script for this in the Downloads Area now.
__________________
Danny Ngan
Animator | Amaze Entertainment
my website | my blog | my job
dannyngan is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2003, 10:07 AM   #6
donvlatko
Registered User
 
donvlatko's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Serbia/Belgrade
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks guys...

but that is not what I am looking for.I think that Maya only support 32bit TGA and also every other file that have alpha chanel...I try every way I know to don't use aplha and to get the same result like I am useing alpha chanel....

thank you all for your answers

donvlatko
donvlatko is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDR Glass tut and 3 Point light tut bullet1968 Lighting & Rendering 16 04-03-2011 02:20 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.