SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Technical Issues / Viewport refreshing problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 16-11-2003, 08:01 AM   #1
QwErTyKb
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Viewport refreshing problem

Hi everyone,

I have just got Maya 5.0 PLE and I am having some viewport refreshing problems. When I go from the four view to just 1 view by hitting the spacebar, once the viewport has maximized, it just stays totally gray, no objects, no grid, nothing. I have to create a new object for everything to become visible again. I have snooped around the Performance Settings but can't seem to get the viewports to refresh properly. I have never had this problem with any other version of Maya.

My current system specs:

Intel Celeron 633mHz
256MB SDRAM
GeForce4 MX440 64MB AGP4x
Samsung 60GB ATA66 7200RPM HDD
NEC MultiSync XV17+ Monitor
1024x768, 32bit TrueColor at 85 hertz
Windows XP Pro with SP1

Any help would be great.

Thanks guys/gals
QwErTyKb
QwErTyKb is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2003, 08:14 AM   #2
dave_baer
Moderator
 
dave_baer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Plantation, Florida
Posts: 1,568
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 9 Posts
Default

Maya 5 = buggy

Maya 5 PLE = Who knows...

My guess is it has something to do with either the preferences, the program or your video card, or a combination of the three. If the problem persists, go back to a version that didn't give you any problems. Sorry, but that's about the best advice I can give without knowing more about Maya 5.0 PLE or your system.
__________________
Dave Baer
Professor of Digital Arts
Digital Media Arts College
Boca Raton, Florida
dbaer@dmac.edu
dave_baer is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2003, 05:46 AM   #3
QwErTyKb
Registered User
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your suggestions Dave.

I figured out it was my drivers that were the problem. I had the new 52.16 drivers installed. I reverted back to the 45.33 drivers and now Maya works perfectly, the viewports refresh properly now so all is good.

Seeing as how I haven't noticed any significant improvements in performance of games etc with the 52.16 drivers, I may as well just stick to the 45.33 drivers until NVidia releases a new drivers version to see if they work.

Thanks again,
QwErTyKb
QwErTyKb is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.