SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 09-12-2003, 10:51 AM   #1
Uglynakedguy
Registered User
 
Uglynakedguy's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Denmark
Posts: 75
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Batch rendering from network

Hi

I have Maya 5.01 unlimited, and permission to render from up to 500 machines a a time.

HOWEVER - i have spend several days figuring out how that is done.......

I have tried downloading network-rendering-programs, and several of the programs does not work, and some have a very confusing "help."

It is not clear in any way, if i should install Maya on every network-renderer-computer, or i just can connect to it and then use it's processors.
(It would off course be the most logical thing just to use the processors from other computers, because my license is a "node- locked license.")

Can anyone - just anyone, give me a crystal clear answer to how i get my network-rendering to function?

Thanx :-)

Broter Brokop

ps. I want the processors to work together. I do not want one machine to work on frame 0 - 100, another machine 101 - 200, another machine 201 - 300 etc. etc.
Uglynakedguy is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2003, 07:46 PM   #2
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

thats a lot of power there... 500, must be some university ?? or work ?
Pony is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2003, 07:50 PM   #3
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

one point about it though.. what is the ram on thoughs 500, if they all have like 128mb it might not work very good. Each CPU needs the sean and render app. stored in its ram if I'm not mistaken. most seans will not fit in 128 along with the render app. and render data.
Pony is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2003, 09:47 PM   #4
fredriksson
Subscriber
 
fredriksson's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 571
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

You would need the rendering executables and everything needed to run it on each node. You will never get a 500 PC network to operate like one computer, so your post about not wanting them to do whole frames each would require the rendering distribution program to cut them up in pieces (which several of them can do, but less effective than doing whole frames). As for actually logistically installing Maya on 500 computers together with the client for whatever netrender app you choose is something I'd not want to do without getting paid. And if I remember correctly Maya is shipping with unlimited render licenses for its software renderer, however only one MentalRay render license per copy. Good luck.
__________________
Björn 'santa' Fredriksson

<A href=http://www.bjornfredriksson.com>Site Online.</A>

Check out our 1on1on1 battle for the SandCrawlers.
fredriksson is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 06:04 PM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.