SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 20-01-2004, 01:51 PM   #1
dae
Subscriber
 
dae's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Surrey, UK
Posts: 780
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default inside out model

I have just loaded a model and it looks like its inside out, should I turn on something in my prefs, well anyway, any help would be great.

Dae
__________________
"I THINK, THEREFORE I AM"
René Descartes

www.mvorster.co.uk
dae is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2004, 01:57 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

It sounds like you have backface culling turned on and the model's normals are reversed.

You'll need reverse the wayward normals to have them facing outward, if this is the case.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2004, 02:11 PM   #3
dae
Subscriber
 
dae's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Surrey, UK
Posts: 780
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thats what thought its was, so I turned it off and it has no effect.
Here is an image.
__________________
"I THINK, THEREFORE I AM"
René Descartes

www.mvorster.co.uk
dae is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2004, 02:13 PM   #4
dae
Subscriber
 
dae's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Surrey, UK
Posts: 780
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

opps!!:p
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	picture-13.jpg
Views:	301
Size:	33.6 KB
ID:	12682  
__________________
"I THINK, THEREFORE I AM"
René Descartes

www.mvorster.co.uk
dae is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2004, 04:12 PM   #5
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

That resembles an issue I've had before when dealing with alpha channel transparancy... I think it's just a video card thing. If you open the file and keep it in shaded view instead of hardware texture view, it shouldn't do that, I believe. After going into texture view, though, it "sees" the textures and the transparancy issue comes back, even if you switch to shaded.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2004, 04:19 PM   #6
dae
Subscriber
 
dae's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Surrey, UK
Posts: 780
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thanks
__________________
"I THINK, THEREFORE I AM"
René Descartes

www.mvorster.co.uk
dae is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Model Errors Urgent advice!! sreynoso Maya Basics & Newbie Lounge 11 23-10-2014 11:39 AM
Dog Model Vox520 Modeling 7 10-12-2010 09:28 AM

1 Month

$34

Month-to-month billing
$34/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
 
 

3 months

$87

Billing every 3 months
$29/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $5 per month or $15 in total compared to monthly billing with this package.

12 months

$288

Billing every 12 months
$24/month
Unlimited access to all videos
Project files to download
Easy to cancel at anytime
Save $10 per month or $120 in total compared to monthly billing with this package.

Your plan will automatically renew. You can cancel at any time via your PayPal account to avoid being charged again.

You can view the FAQ on our video plans here. You can contact us directly here. By clicking one of the buttons above, you agree to our Terms and Privacy Policy.