SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / blendshape problem

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
05-02-2005, 03:53 PM   #1
steam robot
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: cornwall
Posts: 1
blendshape problem
I'm having a problem with blendshapes for my facial expressions in Maya 4.

I've created some blendshapes and they work fine, but when I have a blendshape in use the head of my model no longer responds to the movement of the skeleton. It just stays put.

In the same way, when I pose the neck or jaw with the skeleton and then apply a blendshape the head deforms to the original pose ignoring the position of the skeleton.

I used smooth-bind for the head and rigged it before modelling the blendshapes. When I created the blendshapes I had the attributes set to default.

I've used blendshapes once before and I didn't have this problem, have I missed something in the setup of the blendshapes?

Can anyone help?

Thankyou.
  Reply with quote
05-02-2005, 06:51 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
http://forum.simplymaya.com/showthre...ormation+order
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
blendshape causes skin to move to blendshape pose problem niobi xd Animation 4 27-04-2016 01:20 PM
Blendshape problem gaboraa Animation 0 15-12-2014 03:24 PM
Blendshape facial animation problem marcus2559 Maya Basics & Newbie Lounge 5 25-07-2011 03:58 PM
Blendshape Problem missystl Maya Modeling 3 23-07-2004 03:08 AM
please help me with my urgent blendshape problem pitbull Animation 7 27-12-2002 01:02 PM