SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Your Work / Work In Progress / Making a Bee - Bzzzzzz

Work In Progress Post your WIP here to get some feedback and critique from our other members.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
17-12-2003, 10:31 PM   #1
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
Making a Bee - Bzzzzzz
I hope people will give some comments or advices. To help me creating a better model or what ever :bgreen:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bee2.jpg
Views:	177
Size:	55.5 KB
ID:	12150  
  Reply with quote
17-12-2003, 11:08 PM   #2
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
Looks like it might be a little to flat. But that might be just the view.
  Reply with quote
18-12-2003, 07:11 PM   #3
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
theback
Muahaah
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bee_steeken.jpg
Views:	152
Size:	20.9 KB
ID:	12170  
  Reply with quote
18-12-2003, 09:29 PM   #4
cavalt
Registered User
 
cavalt's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Toronto, Canada
Posts: 74
Looks good d00d!!! How 'bout a shot of the whole model??

  Reply with quote
18-12-2003, 09:36 PM   #5
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
ya just had to put the stinger on didn't ya.. LOL... looks great.
  Reply with quote
19-12-2003, 12:01 AM   #6
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
Not_whole_BEE
Whole model :'( i have not finished yet.

My bigest problem with modeling is the Head :S.

This was only a render of the tail because the body isn't finnished and the head also.

Mybe you guys can help me later with telling me how to make fur on the surfase not on the wole but a little bit on the middle of the bee.
  Reply with quote
19-12-2003, 12:34 AM   #7
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
Fur at this plase on my model.
I want fur at this plase on my model how to do that if I sellect fur the whole model is going FURRRYYYYYY :S.

I just want to have FUR on a place like that on the picture. some one knows a tip or tutorial.
Attached Images
 
  Reply with quote
19-12-2003, 12:42 AM   #8
Tork
Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 46
nice
  Reply with quote
19-12-2003, 01:21 AM   #9
Pony
Subscriber
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: with PonysGirl
Posts: 2,573
you can paint the baldness atribute on a map of it.. like your texture map. be worned you do have to have a good UV map of that model.. at least the part your doing. But your best bet for fur in just selected airas is to copy your bee. With the bee copy, delete the faces whare you will not want fur. Fur that copy. and shrink the geo a little or make it hiden.. the fur will come through the geo of the origanal if done right. Doing it like that also makes it render a little faster. Becouse its not salving for the hole body of geo..
  Reply with quote
19-12-2003, 10:46 AM   #10
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
:D
Thank you I will try but I am not a Super Hero with maya and do not understand some Terms.
  Reply with quote
19-12-2003, 10:59 AM   #11
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
Shader or Texture
Some one have a shader for me or al link of shaders for the wings or what you call it.


And how to make a smooth connection between the wings and the body.
Attached Images
 
  Reply with quote
20-12-2003, 12:41 AM   #12
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
Leg
I have made a leg first of all with polygon then extruded roteded scaled and finaly converted from polygon to supdiv and finally to Nurb.

After that 1 surface was in fact splited in pieces some one knows to avoid that or connect those.

Well I had to go on so I have connected a Joint to it and give it al a collor.

LOL - The bee looked like a Scorpion without the wings :l so I roteded the Joints to look how It looked.

Last edited by trpower; 20-04-2004 at 11:09 PM.
  Reply with quote
20-12-2003, 01:03 AM   #13
fredriksson
Subscriber
 
fredriksson's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 571
Going from subd's to nurbs will make a patchmodel with many many different patches. I'd stay with the subd's and perhaps use a lowpoly version of the mesh as a wrapdeformer to speed up things a bit.
__________________
Björn 'santa' Fredriksson

<A href=http://www.bjornfredriksson.com>Site Online.</A>

Check out our 1on1on1 battle for the SandCrawlers.
  Reply with quote
20-12-2003, 01:05 AM   #14
trpower
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
Thank you for advices and comments all are welcome
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
making holes with the Boolean difference trikeman Maya Basics & Newbie Lounge 4 03-01-2014 07:39 PM
Making a door insert/frame cubomi Maya Basics & Newbie Lounge 2 13-10-2013 05:58 AM
FF advent children making cloud666 Maya Basics & Newbie Lounge 3 23-11-2006 02:55 AM
to bee or not to bee! jaybhanushali Finished Work 18 01-08-2003 10:52 AM
Making Straps and Belts and all that jazz Witchy Maya Basics & Newbie Lounge 3 20-07-2003 08:25 PM