SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Can't select my object

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
04-08-2006, 01:43 PM   #1
cut_the_krab
Subscriber
 
cut_the_krab's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Rotterdam, Holland
Posts: 197
Can't select my object
I have 2 objects in my scene. Let's call them the foot and the ring.
I want to select 1 of them, when I do I see the vertices. But when I want to duplicate, it says no object selected.
When I fo back and select the object same thing. I see the purple vertices and blue lines....over and over.
When I right click...I can only choose Complete Tool or Select All. When I select all, both my objects are selected. So after a selection of edges or vertices, what do you hit to have a "clean" arrow to be able to select an object?

Thnx
__________________
too_tough_to_die@mac.com (AIM)
Always up for a chat !
  Reply with quote
04-08-2006, 01:48 PM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Your in component mode, hit F8 to toggle between object mode (where you can select whole objects) and componet mode (verticies, edges, Cv's etc)
  Reply with quote
04-08-2006, 01:56 PM   #3
cut_the_krab
Subscriber
 
cut_the_krab's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Rotterdam, Holland
Posts: 197
Thanks
a lot!
__________________
too_tough_to_die@mac.com (AIM)
Always up for a chat !
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't Select Object faithym Maya Basics & Newbie Lounge 6 12-02-2020 12:10 PM
trouble opening maya scene jooleyinboots Maya Technical Issues 2 03-02-2014 09:11 PM
automatically select object alecchalmers Maya Basics & Newbie Lounge 1 26-09-2008 09:25 PM
Select surface only/ don't select through the object? Nobody Home Maya Basics & Newbie Lounge 4 25-04-2007 04:12 PM