SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / maya 6.01 to maya 5.01

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
06-10-2004, 09:35 AM   #1
shantanu11
Registered User
 
shantanu11's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 43
maya 6.01 to maya 5.01
is there anyway i can get back to openb my files my maya 6.01 files in maya 5.01...pleazse help.
  Reply with quote
06-10-2004, 03:37 PM   #2
BillyZ
Subscriber
 
BillyZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Vancouver, BC
Posts: 223
..
Have you tried converting the original 6.01 maya file to an .Obj file when saving instead of making it a .mb file? If you don't have the option to save it as an .Obj file go into
Windows > Settings/ Preferences > Plugin Manager

Under objExport.mll put a check mark beside loaded and auto load then close that window. Then now when you save the file you'll have the option to save it as an obj. I've been having similar problems opening my 6.01 on my ver 5. at home. The only problem with saving them as an .obj is maya will automatically combine your object. If you don't want your object one item, then jump into Edit Polygons > Seperate to seperate that item.

It might be a pain in the butt to reattach all the pieces you want, but thats the only solution I've found so far.
__________________
http://www.verticalincline.com
  Reply with quote
06-10-2004, 06:35 PM   #3
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
there is a plugin on highen3d.com that lets you go back and forth between any versions of maya.
obviously if u had some features from maya6 that are not in 5.0 they will not be converted.
another simple way is to just save as .ma and in your favorite word editor, edit the header to what ever version of maya u need to go to.
__________________
Image dump
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya 2015 Error loading scene Awad96 Maya Technical Issues 5 05-09-2015 03:24 PM
Separating a Polygon into pieces NishantBalgovind Maya Modeling 7 18-08-2015 12:36 PM
I install Maya 8.0 Mac not compleate...Cause Maya Core 8.0 can't choose be install.. likhi1 Maya Basics & Newbie Lounge 3 23-01-2007 11:36 AM
Maya 5.01 update korben Maya Basics & Newbie Lounge 1 03-10-2003 03:20 PM
Maya vs. 3DS, Light Wave, Rhino ino ect... THX1138 Maya Basics & Newbie Lounge 45 17-09-2003 02:09 PM