SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / Vertex Moving

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
15-01-2004, 03:59 AM   #1
Immortal1490
Subscriber
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 102
Vertex Moving
Whenever im trying to move a vertex inside of a polygon it wont let me move it, and it will set it to one locked location every bloody time. I know im doing something wrong, and it prolly has to do with the shape history (which i dont know how to erase)...

But then when i move the Y axis up slightly (or watever isnt the axis that wont work) it works fine for a little while.

Im trying to construct the Halo Scorpion tank, and the wheels (i suppose thats what they shouldnt be called...) have 6 vertexi (or 12 after extruded), so a rectangle wont cut it for that. So after i extrude one face i delete the edges in the polygon (cause they arent neccesary) and the move tool PMS's everytime....

VERY frustrating. Im sure everyone has run into this problem, just hoping maybe u guys know the solution?
  Reply with quote
15-01-2004, 06:43 AM   #2
twisteddragon33
Registered User
 
twisteddragon33's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New York, USA
Posts: 1,945
can you show a pic of this?

Not sure what it is your trying to do
__________________
________________________
AIM: SublimeDragon33
Catch me if i'm on. Always up for a chat.
e-mail: sublimedragon33@gmail.com
  Reply with quote
15-01-2004, 09:25 AM   #3
Uglynakedguy
Registered User
 
Uglynakedguy's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Denmark
Posts: 75
Hi Immortal

It sounds to me like ur move tool settings get 'mixed' up for some reason.

When the prob. arrives try this!

Modify >> Attribute Paint tool

Then u will get the brush tool like when ur painting or sculpting.
U get away from the brush settings just by clicking ur move-button; "w".

THEN u can to the right see ur settings for ur move-tool, and the settings there should be set to "local" and the discreet button should be turned off!

Hope that helps!
  Reply with quote
15-01-2004, 12:06 PM   #4
Immortal1490
Subscriber
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 102
lol, i figured it out, its not the attribute paint tool.

I guess i had clicked the snap to curve tool

: /

Thx tho
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make blendshapes between meshes with different vertex order? Nixa Maya Basics & Newbie Lounge 0 05-04-2015 08:37 PM
Rotating a cluster along a moving vertex muonium Animation 0 08-02-2015 01:19 PM
Moving Vertex Points "advanced" kimsay Maya Basics & Newbie Lounge 12 20-09-2009 09:23 AM
control vertex help junkyBob Maya Basics & Newbie Lounge 3 08-01-2005 04:20 PM
Moving vertex Rodi Maya Modeling 5 18-10-2002 04:10 PM