SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Your Work / Work In Progress / PBR 31

Work In Progress Post your WIP here to get some feedback and critique from our other members.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
07-10-2005, 07:51 PM   #1
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
PBR 31
Haven't had time of Maya or SM recently, but decided it was time for me to have a play again today before i get to rusty. So here is my start on a PBR31 Mk2 patrol boat.

btw, i'll improve the lighting for next render.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	01 copy.jpg
Views:	142
Size:	51.8 KB
ID:	24130  
  Reply with quote
07-10-2005, 09:22 PM   #2
Scarabrae
Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Norfolk, England
Posts: 47
Like the canvas? canopy in particular, perhaps consider to make it more "sunken" and softer at the edges, maybe you have, just hard to tell in this render...keep posting mate

Last edited by Scarabrae; 07-10-2005 at 09:26 PM.
  Reply with quote
07-10-2005, 09:27 PM   #3
bubbleme80
Registered User
 
bubbleme80's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 126
may i ask what kind of lighting you are using? i am trying to light my model.. but it not coming out ok with my lights.. can u tell me how u get those soft shadows?

mine are all hard shadow..

its this one here:

http://forum.simplymaya.com/showthre...5&pagenumber=2
__________________
My website is HERE
  Reply with quote
08-10-2005, 09:50 AM   #4
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
People always ask that, but it's nothing more than a fairly standard GI_Joe; setup. Although i will add some more lights to give it some direction soon.

Just go to Highend3d.com (i think) and search for GI_Joe in the maya plug-ins section.

EDIT: - btw, that's some great texturing.
  Reply with quote
08-10-2005, 02:44 PM   #5
bubbleme80
Registered User
 
bubbleme80's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 126
thanks for the GI. Joe information!

currently, i can't find it.. but is that a rendering mode..? like Mental Ray and Maya Software Render?

and can that be used for making animation also?

Thanks.
__________________
My website is HERE
  Reply with quote
08-10-2005, 02:47 PM   #6
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
No it's just a script that sets up the lighting in your scene. You can then render with maya software or metalray. I just use maya software render.
  Reply with quote
08-10-2005, 02:49 PM   #7
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
try this http://www.highend3d.com/maya/downlo...misc/1321.html
  Reply with quote
08-10-2005, 02:50 PM   #8
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
also a small update on the boat.
Attached Images
 
  Reply with quote
08-10-2005, 04:05 PM   #9
bubbleme80
Registered User
 
bubbleme80's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 126
Thanks, that is very cool how it sets up lights for you.

could you tell me how i can activate it? there are BMP, Lights, and MEL file.. but I don't know how to turn it on... is there a menu where u turn on your downloaded scripts?

Thanks
__________________
My website is HERE
  Reply with quote
08-10-2005, 04:31 PM   #10
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
what you do i take the script file and put it in your scritps directory (C:/Doc....My Documents/Maya/Scripts (I think)). Then take your lights file and put that in a folder on the "C" drive, this folder can be called anything aslong as it has no spaces. Then open the script file in notepad and change line 57 so that it points to "C:/"insert new folder name"/GIJoe.lights. The just open maya and type GI_Joe; in the command line.
  Reply with quote
08-10-2005, 04:32 PM   #11
ckyuk
Subscriber
 
ckyuk's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Great Britain
Posts: 1,334
oh, and if you don't want to keep typing GI_Joe; just type it in the command line without hitting enter and then middle mouse drag it to the shelf.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
APOLLO 31 v1.0 pal Finished Work 3 25-12-2016 01:51 PM
mental ray stories -Final Gathering- undseth Lighting & Rendering 84 01-03-2003 04:15 AM