SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / How to make particles visible in Render

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
20-07-2006, 04:44 AM   #1
ronkhmps
Subscriber
 
ronkhmps's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 51
How to make particles visible in Render
hello
I have made a particle system which works fine in maya but
when I render the scene nothing is visible
I even changed the Software Render to hardware render but still same problem.
would anyone please help me?

thanks
__________________
rsh
  Reply with quote
01-08-2006, 09:39 AM   #2
astrocalder
Registered User
 
astrocalder's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Santa Monica
Posts: 76
you need to render with the hardware render buffer (window>rendering editors).

when the window opens, select your camera view, and to render go to render > render sequence. remember to set your timeline to the beginning before you render, sometimes if you start halfway through it'll render extra particles that appear twice.
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad render with Instanced Particles CyberGolem Dynamics & Special Effects 1 27-09-2013 05:03 AM
Is it possible to render fur in a render layer? tvholicjames Maya Basics & Newbie Lounge 1 17-06-2008 04:17 AM
Particles are not showing in render! EX-Nitro Maya Basics & Newbie Lounge 6 25-09-2005 01:51 AM
Batch Render Problem mayakid14 Maya Basics & Newbie Lounge 0 22-08-2005 03:43 PM
Particles and Mental Ray Render Pepe99 Maya Basics & Newbie Lounge 3 28-01-2005 08:49 PM