SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Lighting & Rendering / Lights turn off in 2nd frame of a batch render!?

Lighting & Rendering General Lighting, Camera & Rendering Related Topics

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
07-05-2012, 11:20 PM   #1
bleepurchin
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Lights turn off in 2nd frame of a batch render!?
Hi guys,

I've had this same problem in a few projects where on the 2nd frame of a batch render a setting will randomly change in the lighting. At least I think it's he lighting. It could be material settings changing randomly that make it look like the lighting has changed....

Anyway, in this example, the lighting disappears on one object from the second frame of a batch render. It doesn't matter where you start the render, the 2nd frame will suddenly have different settings which continue for the rest of the batch render - So it's not keyframing.

There seems to be NO reason for this. The baking in maya is also dodgy so I can't use that to keep the lighting on the object (shocking).

This has happened on different operating systems with different projects and I can't find anyone with an answer...

Anyone here got any help with this one?

Thanks guys!
Luke.
  Reply with quote
08-05-2012, 02:31 AM   #2
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,988
Hard to say without the file. Are there keys on lights? Have you deleted all your history?
__________________
Imagination is more important than knowledge.
  Reply with quote
08-05-2012, 01:59 PM   #3
bleepurchin
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 6
Hmmm.... I'll delete history.... Fingers crossed!
  Reply with quote
08-05-2012, 06:24 PM   #4
honestdom
The Nurb Herd
 
honestdom's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: London
Posts: 2,381
have you tried rendering with a default lambert material. this could help you figure out if it is the lights or the material.

also, this doesn't really eliminate the possibility that it could be a key frame.
Quote:
"the 2nd frame will suddenly have different settings which continue for the rest of the batch render - So it's not keyframing."
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
batch render won't render fully, please help joshuaboyd Lighting & Rendering 0 05-09-2014 10:08 AM
Batch render multiple cameras Chirone Maya Basics & Newbie Lounge 4 04-04-2008 04:15 AM
batch render not working Monkey Wrench Maya Basics & Newbie Lounge 4 18-02-2008 02:10 AM
Help..Wont Batch render past 1st frame lewisears Lighting & Rendering 3 10-07-2006 04:18 PM
Batch render question happymat27 Lighting & Rendering 9 07-05-2006 04:56 PM