SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / obj import -- polys don't texture

Maya Basics & Newbie Lounge Please post in this section ONLY if your question doesn't fit in anywhere else on the forum, or if you're not sure which section it's relevant to. We also have Free streaming trial available.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
16-06-2003, 04:09 AM   #1
markw2003
Subscriber
 
markw2003's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
obj import -- polys don't texture
Help please. I've been importing OBJ files into Maya and having trouble applying shaders. I've used the stone shaders from the aliaswavefront site on polygons and nurbs made within Maya -- no problem -- but applied to my imported objects in the same file only the basic color, transparency effects show up. No bump, for instance. Something to do with the 2d textures...?

This has happened on mac and pc for me.
  Reply with quote
16-06-2003, 04:45 AM   #2
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Did you double-check the shader's attributes to make certain there's something plugged into the bump node when applied to the imported object?
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."

Last edited by NitroLiq; 16-06-2003 at 04:48 AM.
  Reply with quote
16-06-2003, 08:34 AM   #3
caligraphics
Registered User
 
caligraphics's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Billund, Denmark
Posts: 992
and check how the UV are laid out
__________________
Carsten Lind
Senior 3D Artist,
Maya Software Manager & Maya Instructor
LEGO Systems A/S
  Reply with quote
16-06-2003, 01:47 PM   #4
markw2003
Subscriber
 
markw2003's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
Here's my test example. Cube and ring are both textured with the same shader. The ring ignores images attached to the color node and just displays a basic default color.

By "check how the uvs are laid out" do you mean cylindrical mapping, automatic, etc? I've tried both; the UV texture editor shows the shader applied. Otherwise, my semi-newbie brain doesn't understand.
Attached Images
 
  Reply with quote
16-06-2003, 04:32 PM   #5
markw2003
Subscriber
 
markw2003's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
just sos you knows, I tried out the results mentioned in :

http://forums.simplymaya.com/showthr...&threadid=6299

Used the Relationship Editor to create a new uv set and connected the texture nodes to it -- got some action from that. Not sure which type of mapping I used... maybe planar, anyway, there you go...
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OBJ Texture Problem ialixandroae Maya Technical Issues 4 02-12-2014 09:35 PM
obj import in maya PLE beskow Maya Basics & Newbie Lounge 5 17-04-2008 07:13 PM
How to import obj models into Maya PLE??? Jim Maya Basics & Newbie Lounge 3 25-01-2007 03:24 AM
How to import only 1 obj into a scene? lisa_ching Maya Modeling 3 12-09-2005 01:43 PM
Texture Ref. Obj. conflicts with a light dashajak Maya Technical Issues 0 08-03-2004 02:40 AM