SimplyMaya

Welcome back to SimplyMaya. Check out our latest training here.

MAYA TUTORIALS
This area is for questions and comments on our Video Training Library. We also welcome tutorial requests.
 
Thread Tools
# 1 23-03-2006, 09:04 AM
agentprovo
Subscriber
Join Date: Aug 2004
Posts: 34

Apache Tut 5 extrude face snapping problem

I asked this in the newbie forum, but no one replied and I really, really need some help.

I'm at about the 33 min mark on the Apache tutorial, module 5, and I've encountered some weirdness when I try to extrude. Up until now, aside from some weirdness with manipulator direction, the extrude face has been working like a charm. However, as I was trying to extrude faces on the front of the Apache, all of a sudden the lower left corner started to "snap" to an area behind the smoothed mesh. The other weird thing is, once it snaps, you can't undo it. Maya says there's nothing to undo. Another thing is that I tried extruding faces on other parts of the model and it works fine. The only place it does the weird snapping is on the piece you made using curves to extrude polys to make the front half, and it doesn't matter which face you try to extrude. If it's a face on that curved piece, the weird snapping occurs. I'm tempted to delete that part of the model and just start over.

I've attached a pic that has a before and after pic, as well as my tool settings and my extrude face tool settings. I cannot understand what is going on!

The settings are the same has they have been all along and I cannot figure out why it is acting this way. I know it must be something simple, but I don't know what it is. Please help!!!!

Thanks.

:headbang:

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	weird2.jpg
Views:	212
Size:	205.4 KB
ID:	27497  

Last edited by agentprovo; 23-03-2006 at 09:30 AM.
# 2 23-03-2006, 06:57 PM
gster123's Avatar
gster123
Moderator
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
The only thing I can suggest is that you might have switched on Snap to grid or snap to curve by mistake??

Posting Rules Forum Rules
You may not post new threads | You may not post replies | You may not post attachments | You may not edit your posts | BB code is On | Smilies are On | [IMG] code is On | HTML code is Off