SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / retain component spacing not working 2016

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
15-03-2016, 12:34 AM   #1
chilledoutredhead
rm3d
 
chilledoutredhead's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: northern ireland
Posts: 184
retain component spacing not working 2016
Hello Friends

So i am enjoying maya 2016, its great fun and all but ive come across a problem and i apologise if its already been covered. but..

When i select multiple objects and edit their pivot point so i can snap them to the center of the grid to duplicate them across, the pivot points keep their spacing even though retain component spacing is turned off and the axis orientation is set to world. Is there something im missing or is a bug or something?


thanks for the help
__________________
the more I Think I know about Maya the less I seem to know about it.

check me out www.rm3d.co.uk
  Reply with quote
15-03-2016, 02:03 PM   #2
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,374
Retain component spacing only applies at the component level. You may have to employ a different strategy (e.g. using the align tools) to get multiple objects aligned.
  Reply with quote
16-03-2016, 12:20 AM   #3
chilledoutredhead
rm3d
 
chilledoutredhead's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: northern ireland
Posts: 184
No worries i will look into the align tools. Found a work around by just grouping all my objects and centering the groups pivot but that might screw up other groups in the scene. .
__________________
the more I Think I know about Maya the less I seem to know about it.

check me out www.rm3d.co.uk
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Creating transparency map in Maya 2016 problem persius Maya Materials & Textures 0 20-06-2017 05:30 AM
Having Issues Opening Project in Maya 2016? ANKTx Maya Basics & Newbie Lounge 2 28-04-2015 10:15 PM
Detach Component command not working Xooberon Maya Basics & Newbie Lounge 1 25-09-2014 09:47 PM
Subdiv won't go to component mode Tristanartform Maya Technical Issues 2 05-10-2008 10:40 PM
Changing to Component Mode with rightclick train_ucl Maya Basics & Newbie Lounge 5 06-09-2003 04:02 PM