SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Dynamics & Special Effects / Rendering as .RPF?

Dynamics & Special Effects Maya Particles, nDynamics, Fluids, Rigid Bodies & General VFX

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
05-02-2003, 09:51 AM   #1
Calvin
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Philippines
Posts: 135
Rendering as .RPF?
Hi folks.

Does anyone know of a way, plug-in scritp or whatever, to get maya to render .RPF (Rich Pixel Format) images, the format 3DS MAX uses??

  Reply with quote
05-02-2003, 11:58 AM   #2
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Couldn't you use .rla? Can't remember which is which but aren't .rpf and .rla almost the same?
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
  Reply with quote
06-02-2003, 01:23 AM   #3
Calvin
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Philippines
Posts: 135
I think they're similar, yeah but I'm after the one which has Z-depth information that Combustion can recognize. It's a cool feature where you can place any footage in your rendered 3d scene without having to double-up layers and mask anything out. Unfortunately I don't think Combustion recognizes .IFF's Z-depth information.

I talked to a guy representing Combustion and he said that Alias/Wavefront was in negotiation with Discreet to have Maya be able to Render .RPF's, but that's gomna be a while yet, maybe version 5.0. He did say that there was a plug-in somewhere out there that can make it happen now though.

  Reply with quote
06-02-2003, 04:47 PM   #4
Nem
Subscriber
 
Nem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Faringdon, UK
Posts: 1,480
ive been asking this same question for ages cos i think maya would really benefit from a link with combustion
__________________
- Simon

My Website: www.Glass-Prison.com
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Render not rendering... Miralina Maya Technical Issues 1 04-04-2014 12:25 AM
Extremely confused, Batch rendering issue! mouseyflash Lighting & Rendering 0 04-04-2013 11:06 PM
Why doesn't Mental Ray have .avi available for batch rendering? SilverFeather Maya Basics & Newbie Lounge 42 07-12-2011 08:47 PM
Why Maya? haka Maya Basics & Newbie Lounge 21 10-11-2007 11:14 PM
Batch rendering seems to repeat itself alienscience Maya Basics & Newbie Lounge 7 01-02-2005 08:19 PM