SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / Maya 3.5.1 crashing on OSX

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
03-10-2002, 07:45 PM   #1
rubyspeak
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6
Maya 3.5.1 crashing on OSX
Hello!! HELP!!

I am using Maya on 400mhz G3 ImacDV Special with 512mb RAM with ATY
Rage 128 graphics card.
Everytime I use CV curves or EP curves and try to manipulate and move
points the macintosh crashes and I have to reboot. Also when moving
any NURBS object or rotating it crashes also.
Is there anything I can do to resolve or help situation.
It renders fine and everything else is smooth..

Thank you
  Reply with quote
03-10-2002, 09:27 PM   #2
badbunny
Subscriber
 
badbunny's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lincoln, UK
Posts: 79
You could get a PC?

sorry, cheap shot.... <smiles sweetly, and looks all innocent>

Last edited by badbunny; 03-10-2002 at 09:30 PM.
  Reply with quote
03-10-2002, 09:57 PM   #3
adldesigner
Registered User
 
adldesigner's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: CCS, Venezuela
Posts: 3,363
<-- Canīt stop laughing now ...
__________________
adldesigner
Caracas, Venezuela
Hell .. not gone perse, but with a certainly lower post count per day.

  Reply with quote
04-10-2002, 12:32 AM   #4
Saiyan
Registered User
 
Saiyan's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 441
My right side goes numb when someone says "Mac".....although some of the higher end stuff is pretty decent.......left side still goes numb

Have you tried reinstalling Maya?
  Reply with quote
04-10-2002, 01:51 AM   #5
rubyspeak
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6
Thanks

I have not tried reinstalling yet. I will, but I do not think thats it.
It looks like I might have to get a G4 but was trying to work
around it for now.
  Reply with quote
08-10-2002, 02:46 AM   #6
rubyspeak
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6
tried reinstalling maya
Hello

I tried to reinstall maya but that did not work any other suugestions?
  Reply with quote
08-10-2002, 12:24 PM   #7
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
I don't know anything about Macs but this could be a gfx card problem. I once tried to instal Maya PLE on my laptop PC, which has no 3D accelerated GFX card. The PLE launched but crashed immediately when I tried to do something...
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
  Reply with quote
08-10-2002, 05:58 PM   #8
Ian
Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 40
ha ha after the typical mac jokes, I would just like to say that I have been running Maya PLE on my Mac (G4 400Mhz 128 ATI Rage, +400 RAM) very regular since it was released and have had very few crashes, about 3 times. So the program itself is very reliable. Perhaps try looking to see it there is any new driver updates!
  Reply with quote
08-10-2002, 09:03 PM   #9
rubyspeak
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6
Driver updates where to look?
Thanks Ian

I will start the hunt for some graphic card driver updates. The card
in the computer is a ATI Rage 128 accelerated card 8mb video RAM
Is it possible that its because I am using Maya on a G3.
When I move say a nurbs sphere around a little with the move tool
after about 5 or 6 moves it crashes in OSX.
Thank you in advance for any help.
  Reply with quote
09-10-2002, 05:33 PM   #10
rubyspeak
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6
That was the ticket boys !!
Awesome !!

Ian & KBrown Thank you so much that was the ticket. I found new
updated GFX drivers and now no more crashes and Maya is up and
running smooth as a ferrari on Mac OSX
Yeah Yippee !! Now I can dig into this wonderful software and really
start learning something. This website rocks !!! Keep up the great work
here.
  Reply with quote
09-10-2002, 06:42 PM   #11
Ian
Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 40
No problem glad I could help. Enjoy using Maya and believe me theres alot to learn.
  Reply with quote
10-10-2002, 07:17 PM   #12
Cyrius
Subscriber
 
Cyrius's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: In front of my mac (France)
Posts: 335
hi !!

i have a G4/400MhZ with 512Moram and a the ati rage 128 (bad graphic card) but maya 3.5 works perfectly on my computer ! there is no problem

but iI THINK u have an "illegal" copy of maya....
i m not very sure but it could be a reason..
sry
__________________
Sorry but my english is very poor !
MaY ThE FoRcE Be WiTh YoU !
  Reply with quote
10-10-2002, 08:03 PM   #13
badbunny
Subscriber
 
badbunny's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lincoln, UK
Posts: 79
??????
  Reply with quote
10-10-2002, 11:14 PM   #14
rubyspeak
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 6
none
Your using a G4 that why its fine. My copy is quite "legal"
  Reply with quote
12-10-2002, 08:37 AM   #15
Cyrius
Subscriber
 
Cyrius's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: In front of my mac (France)
Posts: 335
ok

i m really sorry ..
and sorry i can help it work for me .
__________________
Sorry but my english is very poor !
MaY ThE FoRcE Be WiTh YoU !
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya 2017 blendshapes with diven keys, stop working while animating even crashing darkman222 Animation 0 30-04-2017 08:27 PM
When Maya keeps crashing? mayaday Maya Basics & Newbie Lounge 2 16-05-2011 07:44 PM
Rendering Problem NoxRequiem Lighting & Rendering 6 01-04-2011 09:39 AM
Maya Crashing on Mac OS 10.5 krayzface Maya Technical Issues 2 17-09-2008 05:10 PM
Command Line Render for Maya Mac OSX missv Maya Technical Issues 10 07-07-2008 01:08 PM