SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Maya Technical Issues / Maya Doesn't Startup Properly - Just Script Editor

Maya Technical Issues Post all your interface and configuration related problems with Maya software here.

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
04-02-2008, 02:36 AM   #1
threedsnack
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1
Maya Doesn't Startup Properly - Just Script Editor
Well with a deadline around the corner, this would be the exact best time for Maya to decide not to work. When I try to run it, all that appears when I boot it up is the script editor with bunch of commands saying that it fails to load them, and it never even loads the main Maya screen thingymajiger. Well acutally not that many errors now that I look at it, but it obviously isn't doin something right if the script editor is the only thing that pops up. I would VERY MUCH appreciate if somebody could tell me what's up with it. I was on just yesterday and it was working fine. Even when I open just the Maya app. without opening a file it still does the same thing. I tried restarting computer, still nothing. hmmmmm... very aggravating.

Here's what the Script editor says:

$gv_operationMode = "Open"; pv_performAction "/Users/lyndalan/Documents/maya/projects/default/scenes/Liver_IronLARGE.ma" "Best Guess";
file -f -options "v=0" -typ "mayaAscii" -o "/Users/lyndalan/Documents/maya/projects/default/scenes/Liver_IronLARGE.ma";addRecentFile("/Users/lyndalan/Documents/maya/projects/default/scenes/Liver_IronLARGE.ma", "mayaAscii");
updateRendererUI;
// File read in 14 seconds.
// Error: file: /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/scripts/startup/buildNewSceneUI.mel line 344: Object not found: graphEditor //
// 1 //
// Error: file: /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/scripts/others/loadNewShelf.mel line 100: Object not found: //
// mental ray for Maya 9.0
// mental ray for Maya: using startup file /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/maya.rayrc
// mental ray for Maya: setup
// mental ray for Maya: initialize
// mental ray for Maya: using 1 license
// mental ray for Maya: register extensions
// mental ray Node Factory: loaded
// mental ray for Maya: successfully registered
// mental ray for Maya: loading startup file: /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/maya.rayrc
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/architectural.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/architectural.so
// generating Maya nodes...
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/base.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/base.so
// generating Maya nodes...
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/contour.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/contour.so
// generating Maya nodes...
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/paint.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/paint.so
// generating Maya nodes...
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/physics.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/physics.so
// generating Maya nodes...
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/production.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/production.so
// generating Maya nodes...
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/subsurface.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/subsurface.so
// generating Maya nodes...
// parsing /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/include/surfaceSampler.mi
// loading /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/mentalray/lib/surfaceSampler.so
// generating Maya nodes...
updateRendererUI;
updateRendererUI;
// Error: file: /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/scripts/others/mentalrayUI.mel line 1464: Object not found: mainRenderMenu //
// Error: file: /Applications/Autodesk/maya2008/Maya.app/Contents/scripts/others/addMenuItemSafe.mel line 63: Object not found: mainRenderMenu //


Thanks for the help! I'm really in a cram right now!

Nate
  Reply with quote
04-02-2008, 11:55 AM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Try deleteing your prefs than starting maya up, that might work for you.
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya 2016 doesn't import scenes properly Ruwenzori Maya Technical Issues 2 14-03-2016 04:15 PM
Can't batch render more than two frames! lvuorenvirta Lighting & Rendering 2 15-05-2015 09:51 AM
trouble opening maya scene jooleyinboots Maya Technical Issues 2 03-02-2014 09:11 PM
trouble starting maya 2009 Typh Maya Technical Issues 2 03-01-2010 08:33 AM
Script Editor on XP strykernet Maya Basics & Newbie Lounge 4 09-01-2005 05:32 AM