SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.


SM Forums / Maya Questions / Dynamics & Special Effects / XGen - hair will not follow guides anymore

Dynamics & Special Effects Maya Particles, nDynamics, Fluids, Rigid Bodies & General VFX

Join the conversation. Reply to post
 
Thread Tools
03-02-2021, 05:28 PM   #1
Nekyo
Registered User
 
Join Date: Feb 2021
Posts: 1
XGen - hair will not follow guides anymore
Hey there,

okay so ever since I've began using XGen there's this same problem and I can't find out why.

Only thing I can tell, is that it seemingly happens after I apply a region map. The hair just suddenly refuse to properly follow the guides.
The problem has persisted through different Maya versions (since Maya 2018), Files and projects.

I have attached 2 pictures displaying the problem. Once with and once without the region map applied.
In this specific project I've been closely following a tutorial but still it does not work for me, while theres no trace of the issue within the tutorial.

Windows 10, Maya 2020.2

any help would be dearly appreciated.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hair_noMap.PNG
Views:	116
Size:	195.4 KB
ID:	58078   Click image for larger version

Name:	hair_withMap.PNG
Views:	124
Size:	217.9 KB
ID:	58079  
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xgen to poly and export mirekm Maya Modeling 0 27-08-2020 01:56 PM
Warning: Face X has coincident guides Lazarus102 Maya Basics & Newbie Lounge 1 22-05-2020 02:33 AM
XGen not working anymore. MilkyJoe Maya Technical Issues 0 08-02-2017 12:44 PM
Having problems using hair system Valkyrian Maya Modeling 6 08-09-2014 12:58 AM
How to make poly hair follow the human hairline? ahmagnet Maya Modeling 3 10-10-2005 07:11 PM