SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

Home / forum / Lounges / Maya Basics & Newbie Lounge / 2D texturing problem
Register FAQ Members List Calendar Mark Forums Read

New Thread
 
Thread Tools
Old 25-06-2007, 02:05 AM   #1
Gamestarf
Subscriber
 
Gamestarf's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Netherlands
Posts: 165
Default 2D texturing problem

Hi all,
Okey im rendering a 2d image on a cube.
Somehow only half of the picture is in the right color.
The other half its color is greyish.
It should be black, white, blue liek the rest of the picture.
Can any1 help please?
Thanx :bow:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2din3d.jpg
Views:	43
Size:	30.9 KB
ID:	35088  
Gamestarf is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 02:12 AM   #2
Jay
Lead Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,276
Default

It Looks Like your specular or reflectivity is too high on th shader

_J
Jay is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 02:18 AM   #3
Gamestarf
Subscriber
 
Gamestarf's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Netherlands
Posts: 165
Default

Well i can get all the colors.
But i want the white to be white and not gey..
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2din3d2.jpg
Views:	40
Size:	20.0 KB
ID:	35089  
Gamestarf is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 03:14 AM   #4
Jay
Lead Modeler - Framestore
 
Jay's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,276
Default

increase the ambient setting....

So what was the problem before then? was I wrong or right?

_J
Jay is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2007, 04:20 PM   #5
Gamestarf
Subscriber
 
Gamestarf's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Netherlands
Posts: 165
Default

Thnx got it working now,
only a bit blurry but thats okey.
Dunno what i did the first time i threw the lambert away and created a new one.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2din3d.jpg
Views:	22
Size:	40.4 KB
ID:	35094  
Gamestarf is offline   Reply With Quote
New Thread

« Previous Thread | Next Thread »

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM