SimplyMaya Forums

Welcome to the forum, feel free to ask questions here.

31-05-2012, 01:12 PM   #1
luk34llen
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Uv sets help.
Hi there,

I am having a little trouble with UV sets, i have currently mapped my model, but due to the sze of it i need to spread my uv map over 4 UV sets so i can apply a different "texture" and "bump map" to each.

i have laid out my UV's in seperate quadrants (i know that each quadrant is a duplicate of the top right) but i have done this so i can see the 4 sections i need to split my uv map into.

what i am struggling however to do is transfer them, i am currently selecting all objects, then selecting the uv's i want to transfer in the UVTE, i then go Create UV's > Copy uv's to uv set > copy uv's to new uv set.

i am just getting Syntax error, so i know im doing something wrong, if anyone can shed some light on the situation it would be greatly appreciated.

http://imageshack.us/photo/my-images/820/92495987.png

Thanks in advance.
-Luke
  Reply with quote
31-05-2012, 01:33 PM   #2
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
As you have finished modelling them you can combine the meshes for each set then use a different shader for each UV set, I fined it easy that way..............dave
__________________


Avatar Challenge Winner 2010
  Reply with quote
31-05-2012, 01:38 PM   #3
luk34llen
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
so if i understand you correctly, i must take uv snapshot of each quadrant and texture in photoshop, then create 4 shaders with a different texture on each then assign the shader to the relevant quadrant. removing the need for seperate sets alltogether?

Kind regards
-Luke
  Reply with quote
31-05-2012, 01:46 PM   #4
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
First of all then you combine you uvs sets you need to move them into the top right quadrant as this is the only place were textures will work, yes I do use shader to control my UVs I find UV sets just anoying but if there is a better way Im sure some one will jump in...............dave
__________________


Avatar Challenge Winner 2010
  Reply with quote
31-05-2012, 02:04 PM   #5
luk34llen
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Ok thankyou, i am going to go see my college tutor about this problem and will let you know how i get on.
  Reply with quote
01-06-2012, 11:15 AM   #6
luk34llen
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 4
Solution

After alot of tinkering and talking to my tutor we have found a good workflow to follow to overcome this issue.

Firstly apply seperate shaders to the areas of the object that you have mapped and want on different sets.

and create PSD networks for each of the shaders.

Then select the UV's you want on a new set and File > Copy UV's to set > create new set

finally in the relationship editor you must create the links between material (shader) and UV set.

http://imageshack.us/photo/my-images/339/12205375.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/689/68141461.png/

Hope this helps people
-Luke
  Reply with quote
01-06-2012, 11:21 AM   #7
daverave
The thin red line
 
daverave's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: England
Posts: 4,472
Good to see you found a solution with your tutor...............dave
__________________


Avatar Challenge Winner 2010
  Reply with quote
Reply

Thread Tools


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Textures not linking to tutorial maya.... dan003 Maya Basics & Newbie Lounge 2 07-03-2015 11:08 PM
Cleaning up Uv Sets and creating New UV sets "Error While Parsing Arguments" ryuhayabusa13 Maya Basics & Newbie Lounge 0 20-12-2009 08:28 AM
Translfer UV Sets edoplaza Maya Basics & Newbie Lounge 14 29-08-2005 10:51 AM
UV sets - need help! mttjss Maya Materials & Textures 1 04-08-2005 10:24 AM
Copying 2 UV sets into 1 mayaMan1982 Maya Basics & Newbie Lounge 5 05-04-2005 06:19 AM